iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max - Preț și precomandă

iPhone 14 Pro Max cu 1 TB stocare va costa 10.259 de lei.

iPhone 14 Pro Max cu 128 de GB stocare va costa 7.069 de lei

iPhone 14 Pro cu 128 de GB stocare va costa 6.339 de lei

iPhone 14 Pro cu 512 GB stocare va costa 8.249 de lei

iPhone 14 Pro și Pro Max sunt cele mai interesante telefoane prezentate de Apple în cadrul evenimentului Far Out și acestea primesc cele mai mai îmbunătățiri.

Există câteva schimbări importante pe care Apple le-a făcut pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max: lockscreen ce poate fi personalizat (caracteristică ce este disponibilă pe mai multe telefoane iPhone ce pot trece la iOS 16); o cameră principală de 48 de megapixeli cu un senzor mai mare, un ecran care nu mai are acel notch, ci o perforație în partea de sus. Aceasta primește și o funcție utilă și acolo vei vedea notificările și alte mesaje pe care le primești pe telefon. Apple o numește „Dynamic Island”.

Noul display este mai luminos și ajunge la 1600 de niți, cu un vârf de 2000 de niți. De asemenea, acesta are margini mai mici și are o densitate mare de pixeli de 461 ppi, ceea ce înseamnă că filmele HDR vor arăta mai bine pe noul telefon.

Detalii despre acestea afli din articolul lui Florin Cașotă de aici.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus - îmbunătățiri, preț și precomandă

iPhone 14 cu 128 GB stocare va costa 4.869 de lei.

iPhone 14 Plus cu 512 GB stocare va costa 7.499 de lei.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus arată la fel ca iPhone 13 de anul trecut. Doar că anul acest există iPhone 14 Plus ce are o diagonală mare de 6,7 inci. Acestea au același notch ca în trecut, însă sunt disponibile în noi culori. Chiar și la interior lucrurile stau aproape la fel ca anul trecut și avem tot procesorul A15 Bionic de pe iPhone 13, dar cu mai multe nuclee grafice, fiind cu 15% mai rapid în jocuri decât iPhone 13. De asemenea, Apple a schimbat așezarea componentelor la interior pentru o răcire mai bună.

În schimb, memoria RAM a crescut de la 4 GB la 6 GB, iar versiunile de spațiu de stocare au rămas la fel. Apple nu dezvăluie capacitatea bateriei, dar zvonurile indicau o creștere mică a acesteia. Apple susține că iPhone Plus are cea mai bună baterie de pe un iPhone de până acum.

iPhone 14 vine cu conectivitate prin satelit, lucru de care utilizatorii pot profita în situații de urgență în lipsa serviciului celular pentru a trimite mesaje. Va fi disponibil din noiembrie în SUA și Canada și va fi gratis timp de doi ani. iPhone 14 are și acea detecție a accidentelor care este disponibilă și pe ceasurile Apple și telefonul poate suna automat la autorități pentru a veni în ajutor.

Detalii despre acestea afli din articolul lui Florin Cașotă de aici.