Underline Ventures este un fond de investiții de 20 de milioane de euro care investește în fondatorii est-europeni care construiesc startup-uri din tehnologie cu ambiții globale.

Underline a recrutat-o ca entrepreneur-in-residence (EIR) pe Ioana Șerban, ex-VP de marketing la FintechOS, unde a construit de la zero echipa de marketing, a sprijinit expansiunea globală și creșterea accelerată a companiei de la început la seria B.

Cu peste 15 ani de experiență în marketing în tehnologie, lucrând în principal cu și pentru startup-uri și scaleup-uri B2B, Ioana va lucra îndeaproape cu echipa Underline pentru a evalua strategiile de marketing ale potențialelor investiții și pentru a ajuta companiile din portofoliu cu strategiile lor de lansare pe piață.

”Underline are o abordare practică pentru a-și susține companiile din portofoliu, îndrumând fondatorii și echipele acestora pentru a crea o funcție de marketing completă atunci când îi este solicitat ajutorul. Mai mult, aceasta este o oportunitate incredibilă pentru mine, pentru a obține o înțelegere mai profundă a publicului meu țintă - fondatorii de startup-uri B2B - deoarece în prezent mă pregătesc să lansez proiectul TechMarketers”, spune Ioana Șerban.

În prezent, Ioana construiește TechMarketers, o platformă tip marketplace care va conecta startup-urile B2B cu CMO fracționali, freelanceri de marketing verificați, agenții de tip boutique și experți RevOps.

În plus, și Adriana Spulber se alătură cu normă întreagă Underline Ventures ca Head of Communications.

Despre Underline Ventures și investițiile realizate de echipa fondului până acum am scris aici.

Anterior, Adriana a lucrat pentru fintech-ul românesc Pago în calitate de manager de marketing și este cunoscută pentru conducerea comunicării la How to Web și Code for Romania.

Fondul de investiții va folosi rețeaua și expertiza Adrianei în comunicare în tehnologie, dar și va ajuta companiile din portofoliul fondului cu PR și poziționarea mesajului în linie cu obiectivele lor de afaceri.

”Am lansat Underline Ventures pentru a ajuta fondatorii cu ADN din Europa Centrală și de Est să-și atingă potențialul și să reușească la nivel mondial. Marea majoritate a fondurilor de investiții în tehnologie promit mult râvnita „valoare adăugată”, dar puține dintre ele își îndeplinesc promisiunea. Sunt aici pentru a ne asigura că vom ajuta într-adevăr fondatorii de startup-uri din portofoliu”, a spus Adriana.

Între timp, fondul de investiții Underline recrutează activ pe LinkedIn pentru alte roluri. Underline caută un analist de investiții pentru a-și construi portofoliul de investiții și un talent partner a-i ajuta pe fondatorii din portofoliu să-și construiască (și să gestioneze) echipele.

Underline Ventures a anunțat deja 2 investiții anul trecut: una în platforma de infrastructură legală Goodlegal, alături de Earlybird Digital East Fund, Credo Ventures și fondatorul UiPath, Daniel Dines, și una în platforma HR Nestor, alături de Eleven Ventures.

Underline Ventures este primul fond de investiții din Europa Centrală și de Est având un solo partener general, cu Bogdan Iordache la cârma fondului de 20 de milioane de euro.

Fondul este susținut de peste 20 de fondatori și profesioniști în tehnologie de la companii precum UiPath, Green Horse Games, MultiversX (ex-Elrond), MorphL, Smartbill, CleverTaxi și mulți alții, împreună cu investitori profesioniști în fonduri cu capital de risc.