Și dacă v-am scris recent despre câteva dintre primele pitch-uri ale companiilor de miliarde din lume, ne-am gândit să vă indicăm și câteva unelte care vă pot ajuta să faceți o prezentare de impact pentru startup-ul vostru și să transformați cele câteva slide-uri ale pitch-ului în ceva care să le atragă atenția posibililor investitori și să vă diferențieze de competitori.

Google Slides

Este una dintre cele mai ieftine și la îndemână soluții pentru cei care vor să aibă o prezentare interesantă. Google Slides este, în esență, o variantă online simplificată a Power Point - poți face rapid slide-uri pentru pitch-ul tău. Unul dintre avantajele lucrului cu Google Slides este faptul că puteți urca și edita fișiere în PowerPoint care pot fi descărcate și convertite iar în PowerPoint.

Canva

Platforma se asigură că vei fi cel care va atrage atenția primul pe rețelele sociale prin intermediul imaginilor sau al prezentărilor. Canva te ajută să creezi conținut vizual atractiv și să trimiți diverse oferte, promoții sau invitații care să-ți uimească potențialii clienți.

Prezi

Prezi este principalul concurent pentru Power Point. Compania din Budapesta a reușit să facă o unealtă pentru prezentări diferită de ceea ce știm în momentul de față pe piață, mult mai interactivă și interesantă decât software-ul de la Microsoft. Poate de aceea, PC World a decis să treacă Prezi pe lista din acest an a celor mai inovatoare companii de software.

Sunt trei variante de abonament pentru Prezi – Standard, 5 dolari/lună, Plus, 15 dolari/lună, și abonamentul Premium, care este de 59 de dolari/lună și îți permite să te bucuri de cele mai interesante feature-uri ale template-urilor.

Slidebean

Slidebean este un alt startup care a atacat supremația PowerPoint pe segmentul de template-uri pentru prezentări. Și tocmai pentru că este un startup, pune la dispoziția fondatorilor care caută template-ul wow pentru pitch-ul lor o serie de design-uri diferite de cele ale competitorilor, sortându-le chiar pe categorii: Marketing, Vânzări, Management, Consultanță. Totodată, Slidebean oferă și exemple de pitch deck-uri care au impact în rândul investitorilor (sunt exemple oferite de 500 Startups, sau Guy Kawasaki).