Însă, cu cât platformele de schimb pentru criptomonede s-au dezvoltat mai mult, iar numărul startup-urilor care au ales să strângă bani prin ICO-uri a crescut, cu atât hackerii au devenit mai interesați să facă bani rapid online și să fure din bunurile digitale ale noastre.

Astfel, potrivit unor informații citate de Business Insider, de a începutul acestui an, șapte platforme de tranzacționare în criptomonede au fost atacate de hackeri, suma furată până acum trecând de 800 de milioane de dolari.

Cel mai notabil atac a fost cel asupra Coincheck, un exchange din Japonia, de unde infractorii cibernetici și-au umplut buzunarele monede digitale în valoare de peste 500 de milioane de dolari.

Totodată, se pare că începând cu 2011 și până acum, au fost 56 de atacuri cibernetice cărora le-au căzut pradă ICO-urile și platformele de tranzacționare în criptomonede, suma sustrasă trecând de 1,6 miliarde de dolari.

Recent, specialiștii Kaspersky Lab anunțau că, pe parcursul primului semestru din 2018, produsele companiei au blocat peste o sută de mii de atacuri care au legătura cu criptomonede sau cu false schimburi valutare.

Dacă un startup pe blockchain trebuie să știi că Bit Sentinel devine prima companie de cybersecurity din România care oferă servicii complete de securitate pentru startupuri inovatoare pe blockchain.

Poți citi mai multe informații și despre Coinflux, platforma românească de tranzacționare a criptomonedelor.