Nici nu a început bine 2017 și deja avem un mare exit în Europa. Compania Outfit7, cu sediul la Londra, dar bazată în Cipru, a fost cumpărată de un consorțiu de investitori asiatici pentru suma de un miliard de dolari.

Una dintre cele mai cunoscute aplicații dezvoltate de ei, Talking Tom (în toate variantele lansate de-a lungul timpului), a fost descărcată de 5,6 miliarde de ori.

talking tom cat aplicatie 

United Luck Consortium este fondul de investiții care este în spatele achiziției. Cu toate că se zvonea inițial că Outfit7 urma să se vândă altcuiva, se pare că acea tranzacție a eșuat. Compania din spatele ”Talking Tom” a fost vândută în proporție de 100%. De-a lungul timpului, firma a făcut 15 aplicații din această franciză.

Outfit 7 este bazată în Cipru, cu operațiuni în Slovenia, Marea Britanie și China. În Slovenia firma are birourile de dezvoltare și programatorii. Talking Tom a debutat în 2010, devenind un hit mondial printre adulți și copii deopotrivă. Franciza a adunat, de asemenea, peste 10,3 miliarde de vizionări pe clipurile video create cu ajutorul conținutului său.

Interesant și de notat este faptul că fondurile de investiții asiatice au început să miște important pe piața startup-urilor europene. Outfit 7 a fost fondată în 2009 și este bazată în Cipru, cu echipe și în Slovenia. Are în total 200 de angajați.