EU DATATHON 2020 este a patra ediției a competiției open data prin care se caută soluții la problemele Europei. Pentru a lua parte la competiție trebuie să dezvolți o aplicație care utilizează baze de date, dintre care cel puțin una pusă la dispoziție de instituțiile, agențiile și organismele UE.

Aplicația ta ar trebui să aibă un model de business concret sau să prindă o formă de întreprindere socială. De asemenea, este de așteptat să vii cu noi abordări și soluții adecvate pentru a ajuta Europa să-și îndeplinească obiectivele stabilite de Comisia Europeană.

Așadar, Comsia Europeană ți-a pregătit patru provocări:

A European Green Deal - cum să facem o Europă mai verde

An economy that works for people - obținerea coeziunii dintre regiuni și orașe prin finanțarea UE pentru cercetare.

A new push for European democracy - dezvolta noi modalități de a împuternici cetățenii și întreprinderile pentru a face față provocărilor societății.

A Europe fit for the digital age - dezvoltă aplicații sau servicii pentru a sprijini transformarea digitală europeană

Practic, trebuie să dezvolți o aplicație care să se încadreze într-una provocări de mai sus și ai șansa să câștigi o parte din premiul total de 100.000 de euro.

Vor fi alese 12 echipe câștigătoare (trei pe fiecare categorie), iar acestea vor fi invitate să dezvolte aplicația și să o prezinte pe 13-15 octombrie în cadrul European Week of Regions and Cities în Bruxelles. La final, din fiecare categorie vor fi aleși trei câștigători care vor primi finanțare - primul loc 12.000 de euro, locul doi 8000 de euro, iar locul trei primește 5000 de euro.