Este vorba despre Lyft, compania de ride-hailing care rivalizează cu Uber în State, care a ales Germania – Munchen – pentru deschiderea primului birou din Europa.

Cu toate acestea, existența acestui birou nu echivalează cu lansarea serviciului Lyft în Europa. Potrivit VentureBeat, care citează o postare de pe blogul companiei americane, ținta principală a hub-ului din Munchen va fi dezvoltarea segmentului de mașini autonome, colegii din Germania urmând să lucreze la feature-urile de localizare pentru mașinile complet autonome.

În 2016, Lyft a primit o jumătate de miliard de dolari din partea General Motors (parte dintr-o investiție în valoare de 1 miliard de dolari) și a făcut publice planurile de a intra pe segmentul mașinilor autonome. Un an mai târziu, oficialii Lyft anunțau deschiderea propriei divizii de mașini autonome, precum și un parteneriat cu Ford prin care își propun să aibă pe străzi mașinile care nu au nevoie de un șofer până în 2021.

Lyft a strâns până acum o finanțare totală în valoare de 4 miliarde de dolari, cea mai recentă rundă venind din partea CapitalG (vehicul investițional a Alphabet, compania din spatele Google) – 1 miliard de dolari.