Unul dintre lucrurile care contează cel mai mult în viața unui startup la început de drum este un pitch deck. Ce e un pitch deck, acest termen în romgleză pe care l-am preluat noi în lumea startup-urilor? Ei bine, acesta e o prezentare Power Point care spune ce face startup-ul. Un site a strâns deck-uri făcute de companii de miliarde de dolari astăzi, pe vremea când erau la început.

Pitch Decks

Nu îți spun să fii un antreprenor Power Point, despre care am scris aici, dar nici să faci prezentări proaste. De multe ori, un mare dezavantaj al fondatorilor de startup-uri e că nu știu să își prezinte ideea, deși aceasta poate fi revoluționară. Astfel, cei care vând mai bine au mai multe șanse în această industrie.

Startup Pitch Decks e un minisite făcut de cei de la Attach, un startup care face un produs prin care poți să urmărești viața mail-urilor și documentelor trimise.

Pe site vei găsi deck-uri care au strâns mai mult de 400 de milioane de dolari. Așa începe orice tenativă de a atrage investitori - te duci la ei, le prezinți ideea pe un Power Point și apoi ești luat la întrebări. Vezi ce au pus fondatori care au strâns bani ca să nu faci greșeli pe viitor. Evident, succesul nu e garantat, pentru că e vorba și de context.