Fitbit a publicat rezultatele sale financiare de trimestru și am aflat și cifra exactă a tranzacției privind Vector Watch. Producătorul româno-britanic a fost achiziționat de Fitbit pentru 15 milioane de dolari. Suma este apropiată celei pe care start-up.ro a publicat-o după tranzacție.

fitbit tracker

Potrivit reprezentanților Fitbit, compania a plătit doar 23 de milioane de dolari pentru Pebble, ceasul inteligent finanțat prin Kickstarter cu sute de milioane de dolari și 15 milioane de dolari pentru Vector Watch.

Rezultatele financiare ale Fitbit nu sunt impresionante. Veniturile pe ultimul trimestru sunt de 574 de milioane de dolari și au vândut 6,5 milioane de dispozitive conectate, din toate ariile, de la brățări de fitness, ceasuri inteligente și cântare conectate. Rezultatele sunt sub estimările analiștilor.

Vânzările Fitbit au scăzut cu 19% în timpul sărbătorilor de iarnă, iar veniturile pe tot anul sunt de 2,2 miliarde de dolari. start-up.ro a scris că tranzacția dintre Vector Watch și Fitbit ar fi fost în just de 12 milioane de dolari, care este valoarea aproximativă a investițiilor primite de către compania româno-britanic.

Fitbit Report by Vlad Andriescu on Scribd