Japonezii de la Sony au lansat seria SF-G, care conține carduri SD cu cea mai mai rapidă viteză de scriere din lume - de până la 299MB/secundă – și de citire - de până la 300MB/secundă - acestea fiind potrivite pentru fotografiere în rafală și înregistrare video 4K cu DSLR.

SF-G128 card sd sony

Noile carduri SD din seria SF-G vor fi disponibile în magazine din luna martie 2017 și vor avea capacități de stocare de 32GB, 64GB sau 128GB.

Un algoritm dezvoltat de Sony previne descreșterea vitezei de scriere a datelor chiar și în cazul repetării fotografierii în rafală, îmbunătățind viteza camerei foto pentru acest tip de fotografie.

Recuperarea fișierelor șterse accidental

O altă caracteristică inovatoare a cardului SD este viteza de citire ultra-rapidă de până la 300MB/s. Astfel, în combinație cu un cititor de carduri de memorie, cardurile pot transfera foarte rapid către un calculator volume ridicate de date și fișiere de dimensiuni mari, contribuind la un flux de lucru mai eficient pentru profesioniști.

Produsele SD de la Sony sunt rezistente la apă și protejate anti-static, ajutând astfel la păstrarea conținutului în siguranță. În condiții de fotografiere sub presiunea timpului, imaginile pot fi șterse accidental. Cu ajutorul software-ului File rescue, care poate fi descărcat gratuit, utilizatorii pot recupera rapid imaginile sau înregistrările video șterse, inclusiv imagini RAW și fișiere video 4K în format XAVC-S.

MRW-S1, cel mai rapid cititor de carduri pentru seria SF-G

Concomitent cu seria SF-G, Sony lansează un nou cititor de carduri de memorie, modelul MRW-S1, soluția ideală pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența fluxului de lucru după fotografiere, prin transferul rapid al unui volum mare de date de la cardurile SD din seria SF-G către un PC. Acest cititor de card compact este prevăzut cu un port încorporat USB SuperSpeed (USB3.1 Gen.1) A standard, pentru conectare la PC fără cablu, astfel încât fișierele pot fi copiate mai repede decât prin intermediul slotului SD de pe un PC. Cititorul de carduri va intra în magazine începând cu luna aprilie a acestui an.