Cu peste 200 de funcționalități noi și îmbunătățiri, soluția unică pentru gestionarea completă a datelor este suficient de puternică și flexibilă pentru a proteja fiecare fază a ciclului de viață a datelor, în timp ce gestionează întreaga complexitate a unui mediu multi-cloud pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

"Veeam a lansat V10 cu mai mult de 150 de noi caracteristici cu numai 12 luni în urmă, iar acum are mai mult de 700.000 de descărcări. Lansarea următoarei versiuni - Veeam Backup & Replication v11 - cu încă 200 de caracteristici noi și puternice de backup, cloud, DR, securitate și automatizare, confirmă ritmul alert de inovare al Veeam, precum și angajamentul nostru puternic față de nevoile și cerințele de siguranță a datelor clienților și partenerilor noștri", a declarat Danny Allan, Chief Technology Officer și Senior Vice President Product Strategy la Veeam.

”Suntem încântați că putem oferi clienților noștri cea mai bună soluție pentru protecția datelor și backup, noul Veeam Backup & Replication ™ v11, care include protecție continuă a datelor. Noi, împreună cu rețeaua noastră extinsă de parteneri, vom face din această soluție cea mai bună opțiune pentru protecția modernă a datelor pentru clienții de toate dimensiunile și care va deveni produsul de referință pentru companiile din EMEA care doresc să gestioneze cu succes provocările din prezent și viitor”, a spus Dan Popa, Senior Territory Manager România, Bulgaria și Albania la Veeam Software.

451 Research arată că 69% dintre companii declară faptul că cel puțin 75% din forța lor de muncă poate lucra în mod eficient la distanță. Având în vedere că modul de lucru se îndreaptă în mod accelerat spre ecosisteme multi-cloud și că angajații lucrează din ce în ce mai mult de la distanță, datele sunt mai greu de gestionat și de controlat ca niciodată. Ca răspuns la noile provocări legate de protecția datelor cu care se confruntă clienții în 2020 și în așteptarea celor care vor veni în acest an, noul V11 include o protecție sigură în materie de securitate și ransomware, care să reducă riscurile tot mai mari de amenințări cibernetice în prezent și în viitor, oferind o reziliență fără precedent pentru companiile de orice dimensiune.

Noul Veeam V11 permite companiilor să valorifice următoarele caracteristici ca parte a unei soluții complete de protecție a datelor:

  • Recuperare în caz de dezastru cu Veeam Continuous Data Protection (CDP): Eliminați timpii de nefuncționare și reduceți pierderile de date pentru Tier-1 VMware cu CDP încorporat și realizați recuperări imediate la cea mai recentă versiune sau la un punct dorit în timp, oferind cele mai mici pierderi de date (RPO).
  • Protecție impotriva criptării: Păstrați backup-urile în siguranță utilizând spații de stocare inamovibile Linux, conforme cu reglementări precum SEC 17a-4(f), FINRA 4511(c) și CFTC 1.31(c)-(d), prevenind astfel criptarea de către ransomware, ștergeri accidentale sau rău intenționate; Aceasta tehnologie are la bază Linux, și poate utiliza orice fel de hardware.
  • AWS S3 Glacier și Azure Blob Archive: Reduceți costurile de arhivare și retenție a datelor pe termen lung de până la 20 de ori și înlocuiți gestionarea manuală a benzilor cu un nou suport nativ pentru Amazon S3 Glacier (inclusiv Glacier Deep Archive) și Microsoft Azure Archive Storage prin gestionarea ciclului de viață de backup end-to-end cu Veeam Scale-out Backup Repository™ Archive Tier.
  • Google Cloud Storage: Am adăugat suport pentru Google Cloud Storage pentru Veeam Scale-out Backup Repository Capacity Tier, oferind o gamă mai largă de spații de stocare în cloud.
  • Recuperare instantanee extinsă: Atingerea celor mai mici obiective de timp de recuperare (RTO) cu recuperare instantanee puternică pentru Microsoft SQL, baze de date Oracle și share-uri de fișiere NAS, similar cu tehnologia existentă Instant VM Recovery®.
  • NEW Veeam Agent for Mac: Oferă backup de date pentru utilizatorul final pentru orice dispozitiv macOS, alăturându-se familiei soluțiilor existente de agenți Veeam pentru Microsoft Windows, Linux, IBM AIX și Oracle Solaris.
  • Veeam-powered BaaS și DRaaS: Optați pentru serviciile, soluțiile și expertiza partenerilor de cloud, pentru a maximiza valoarea V11 și pentru a avea o experiență a completă a protecției datelor, prin achiziția de servicii „as a service” de la partenerii Veeam.

Veeam oferă Backup as a Service (BaaS) și Disaster Recovery as a Service (DRaaS) prin intermediul parteneriatelor cu furnizori de top de servicii cloud și parteneri de servicii în peste 180 de țări. Pentru a asigura integrarea perfectă a acestor servicii în V11, NEW Veeam Service Provider Console v5 oferă furnizorilor de servicii o platformă web pentru gestionarea centralizată, monitorizarea și accesul cu autoservire al clienților la operațiunile de protecție a datelor. Versiunea 5 oferă acum gestionare extinsă a backup-ului pentru Linux și Mac, monitorizarea și raportarea pentru backupurile native din AWS și Azure și securitate îmbunătățită cu autentificare multi-factor (MFA), precum și servicii puternice de protecție dinspre interior.

Noua Suită Veeam Availability Suite v11 combină caracteristicile extinse de backup și recuperare ale Veeam Backup & Replication v11 cu capacitățile de monitorizare, raportare și analiză ale Veeam ONE v11, oferind companiilor protecție completă a datelor și vizibilitate pentru a obține o disponibilitate de neegalat a datelor, vizibilitate și guvernanță în medii multi-cloud. În plus, prin adăugarea pachetului Veeam DR, care include Veeam Disaster Recovery Orchestrator (denumit anterior Veeam Availability Orchestrator), la o achiziție nouă sau existentă a suitei Veeam Availability Suite sau a Veeam Backup & Replication oferă recuperare on site automată și testare DR (Disaster Recovery) pentru a asigura continuitatea afacerii.

Noul Veeam Backup & Replication v11 va fi disponibil pentru descărcare de astăzi, iar toate caracteristicile menționate sunt incluse în Veeam Universal License (VUL) - licența portabilă, flexibilă, gata de utilizare, fie că datele rulează pe mașini locale sau în cloud. Licențierea universală facilitează protejarea diferitelor tipuri de date în medii multi-cloud, deoarece licențele pot fi transferate între aplicații fără costuri suplimentare. Clienții Veeam pot alege să primească 25 licențe VUL în plus, fără costuri suplimentare, pentru a fi utilizate pentru backup și recuperare nativă AWS și Azure atunci când fac trecerea la V11.