Înainte de toate, la ce m-am uitat eu și vă recomand și vouă să analizați:
- Anul de lansare - acest lucru înseamnă că telefonul are sau nu un procesor mai nou, dar și actualizări de securitate pentru Android
- Rating-urile de pe site-urile de comerț online, pentru că utilizatori care le-au achiziționat pot să vă spună mai multe.
- Performanță, memorie RAM, stocare și autonomie a bateriei, importante pentru cei care vor un telefon simplu, dar cu care să stea pe social media sau să intre pe un site.
Nu vă mai țin, aceasta este lista noastră de 5 telefoane ieftine și bune, iar dacă aveți alte recomandări, hai să-i ajutăm pe toți și scrieți-le în comentarii.
vivo Y35
Despre vivo am vorbit mult când a venit vorba de telefoane scumpe, dar au o gamă foarte frumoasă de telefoane ieftine. Unul dintre acestea este Y35, un best buy. Efectiv e mult peste celelalte la funcțiile de bază.
Are 256 de GB de stocare și costă 1.000 de lei. Se încarcă în 34 minute până la 70% baterie cu încărcătorul din pachet, așa că nu ai nevoie să îți faci griji de autonomie. Designul este unul curat, cu un spate ce imită metalul, iar în fața ai o singură cameră și margini foarte subțiri. Cu ajutorul unui card microSD poți adăuga 1 TB de stocare.
E singurul telefon din această listă cu procesor Qualcomm Snapdragon 680 care e o platformă solidă și stabilă.
Xiaomi Poco M5s
Ce e Poco? E un subbrand al Xiaomi care e compus din telefoane ieftine, cu niște componente de calitate și design modern.
M5s are 128 de GB de stocare, 4GB de RAM, sistem de operare Android 12 și un ecran AMOLED Full HD de 6,43 de inci, unul dintre cele mai frumoase din această listă. Bateria de 5.000 de miliamperi asigură o autonomie bună de aproximativ 2 zile.
Poți instala toate aplicațiile de care ai nevoie, iar camerele, inclusiv cea principală de 64 de megapixeli, lovesc deasupra categoriei lor. Un avantaj e că are difuzoare duble, sus și jos, așa că se va auzi bine și fără căști. Plus că se încarcă rapid, deci nu ai nevoie să te îngrijorezi de asta.
Costă un pic mai mult decât altele de pe listă, adică 1050 de lei acum.
Samsung Galaxy F13
Gama de telefoane Galaxy F e relativ ignorată, dar acestea sunt telefoane bune și ieftine. F13 e Dual SIM, are 64 de GB de stocare și 4 GB de RAm, dar și procesor Exynos 850 care asigură o performanță bună. Ca majoritatea telefoanelor din această categorie este Dual SIM și se încarcă USB C, un alt lucru pe care să-l urmăriți atunci când căutați un telefon ieftin.
Ce-mi place la telefon e ecranul Full HD de 6,6 inci care este luminos și în culori foarte bune, probabil cel mai bun din această listă. Are card microSD și o cameră triplă ce-și face treaba în condiții de luminozitate potrivite.
Bateria e un avantaj - 6.000 de miliamperi, dar ecranul Full HD va consuma un pic mai mult, așa că ne așteptăm al 2 zile de autonomie. Costă 815 lei în momentul de față.
Motorola Moto G13
Acesta este unul dintre cele mai noi telefoane lansate în categorie. Motorola a extins oferta de dispozitive, iar pentru 800 de lei acesta e un smartphone foarte bun, cu 128 de GB stocare, 4 GB RAM și un design tineresc.
Procesorul MediaTek Helio G85 este destul de puternic inclusiv pentru niște jocuri simple, iar telefonul e unul ușor, doar 183 de grame. Display-ul de 6,5 inci e HD, iar camerele sunt suficiente pentru acest nivel - 50 de megapixeli wide, 2 megapixeli macro pentru poze cu flori și 2 megapixeli de adâncime, pentru portrete blurate corespunzător.
Bateria e de 5.000 de miliamperi și în combinația aceasta asigură o autonomie de aproximativ două zile.
Nokia C31
C31 este lansat de Nokia la finalul anului trecut și e un telefon foarte basic, dar care are actualizări are sistemului de operare și de securitate. Are doar 64 de GB de stocare, 4 GB de RAM și e doar 4G, dar își face treaba.
Ecranul de 6,75 de inci e mare, dar este doar HD, dar sistemul de operare este Android 12, ceea ce e un avantaj și are și dual SIM. Procesorul este unul destul de rar pe piață, un Unisoc SC9863A, care funcționează decent pentru rețele sociale și browsing. Un alt avantaj e că poți să pui un card microSD pentru extinderea stocării, dar și pentru a-ți pune muzica favorită sau filme. Camera principală are 13 megapixeli și e wide, iar bateria este de 5050 de miliamperi oră, care va asigura o autonomie de aproximativ două zile.
Nokia C31 costă 644 de lei în momentul de față.
Mulțumiți de recomandările noastre? Am vrut să ne ducem cât mai jos, dar în așa fel încât să nu recomandăm telefoane proaste. Ideal e să fie funcționale, să aibă autonomie decentă, să aibă o calitate a construcției solidă și niște camere decente.
Veți vedea că am ales branduri relativ consacrate, nu ne-am dus prea mult spre nume precum Oukitel sau iHunt care au telefoane în această categorie, dar pentru că noi nu le-am folosit vreodată, nici nu știm ce să zicem despre ele.