În cadrul evenimentului HUAWEI Spring 2022 Smart Office Launch, desfășurat cu ocazia Mobile World Congress 2022, compania și-a extins considerabil gama de produse bazate pe sistemul de operare Harmony OS, promițând integrare fără de cusur pentru sarcini de productivitate.

Noi laptopuri și tablete, imprimante multifuncționale, chiar și agende inteligente - toate înglobează filosofia și funcționalitatea software ”Super Device” care permite interconectarea device-urilor, partajarea foarte rapidă de informații și fișiere și munca neîntreruptă.

La debutul evenimentul, Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group, a explicat viziunea din spatele ”Super Device”. Totul a început în 2018, cu lansarea funcționalității OneHop care permite transferul de documente între smartphone-urile și laptopurile Huawei. În 2020 a apărut și funcționalitatea ”Multi-Screen Collaboration”, care le permite utilizatorilor să-și controleze telefoanele de pe tablete sau PC-uri, printr-o fereastră specială care dublează practic interfața smartphone-ului pe device-ul de dimensiuni mai mari. ”Super Device” a fost dezvoltată în 2021 și permite interconectarea PC-urilor, smartphone-urilor, tabletelor și ecranelor inteligente pentru formarea unui ecosistem Super Device, fiecare dispozitiv funcționând ca un modul ale cărui capacități și resurse pot fi folosite de pe un altul.

Iar sistemul ”Super Device” e unul perfect pentru mediul B2B, în aceste vremuri ultraconectate unde munca începe pe un device și se termină pe un altul. În cadrul HUAWEI Spring 2022 Smart Office Launch, Huawei a anunțat, astfel, și demararea strategiei B2B, deci ne putem aștepta ca dispozitivele pentru productivitate să înceapă să pătrundă și în birourile companiilor în viitorul apropiat.

Alături de ”Super Device” a mai fost anunțată o noutate la nivel de software, mai exact HUAWEI Mobile App Engine. Această funcționalitate le va permite utilizatorilor de PC-uri Huawei să instaleze direct pe dispozitivele lor Windows aplicațiile pentru smartphone-uri din AppGallery.

Funcția ”Super Device” este disponibilă și pe dispozitivele Huawei de generație anterioară, printr-un update al aplicației PC Manager și vine preinstalată pe toate PC-urile noi. Mobile App Engine încă nu este disponibil utilizatorilor, dar un program Beta va putea fi accesat curând prin noua versiune de PC Manager.

Acum să trecem rapid în revistă și noile device-uri pe care le-am putea întâlni curând în birourile din întreaga lume.

HUAWEI MateBook X Pro 2022 - noul laptop flagship promite performanțe de top în același design superb

Cu un display de 14,2 inch, MateBook X Pro promite cel mai bun ecran touch disponibil pe un laptop la ora actuală. Laptopul are un panou cu rezoluție 3,1K cu margini ultra-subțiri (raport carcasă/ecran de 92,5%) și frecvență de 90Hz.

Vine cu cele mai noi procesoare Intel, cu placă video Iris Xe Graphics, până la 16GB memorie RAM și până la un 1TB spațiu de stocare SSD.

Laptopul e un upgrade incremental față de modelul lansat în 2021 și păstrează designul și construcția de top aducând un plus de performanță și sistemul de operare Windows 11. Prețul acestui laptop va fi de 1.899 de euro și rămâne de văzut când va ajunge și pe piața din România.

HUAWEI MateBook E - Laptop 2 in 1 cu Windows 11 pentru versatilitate în productivitate

MateBook E reprezintă prima incursiune a Huawei pe piața laptopurilor convertibile. Cu un ecran OLED de 12,6 inch, MateBook E este și primul laptop cu display OLED de la Huawei și oferă o experiență touchscreen excelentă, optimizată pentru sistemul de operare Windows 11 și cu o integrare avansată cu restul ecosistemului prin funcția Super Device.

MateBook E are o tastatură detașabilă, care permite folosirea lui ca o tabletă, iar device-ul în sine cântărește numai 709 grame, pentru portabilitate crescută. Vine cu procesoare Intel Core de generație a 11-a, până la 16 GB memorie RAM și până la 512GB stocare, fiind un dispozitiv premium din toate punctele de vedere. Este compatibil cu noul HUAWEI M-Pencil Gen 2, un stylus foarte precis care îmbunătățește considerabil experiența de utilizare.

În versiunea de bază, cu procesor i3, 8GB RAM și 128GB stocare, MateBook E are un preț de pornire de 649 euro, iar versiunea de top, cu i7, 16GB RAM și 512GB stocare va costa circa 1399 de euro, dar nu știm dacă va fi disponibil și pe piața din România.

HUAWEI MateStation X – AIO cu ecran superb și putere mare

HUAWEI MateStation X este unul dintre cele mai impresionante PC-uri All-In-One pe care le-am văzut până acum. MateStation X e construit în jurul unui display superb, 4k, cu diagonală de 28,2 inch. Display-ul are o acuratețe mare a culorilor și vine și cu control tactil în 10 puncte. Formatul este gândit pentru productivitate, având un raport al imaginii de 3:2, la fel ca mulre dintre laptopurile din gama MateBook, dar vine și cu funcții pentru divertisment, cum ar fi difuzoarele realizate în colaborare cu Devialet sau compatibilitatea cu standardul VESA Display HDR 400.

La interior are cele mai noi procesoare AMD Ryzen 5000 H, până la 16GB memorie RAM și 1TB spațiu de stocare. MateStation X poate fi folosit și ca un display secundar pentru un laptop și integrează și funcția Super Device. Prețul este de circa 2200 euro.

HUAWEI MatePad Paper – Tabletă e Ink

Cu un display monocrom de tip e Ink, MatePad Pro deschide noi orizonturi pentru Huawei și pentru fanii companiei. Concepută ca un device pentru productivitate, tableta MatePad Paper poate fi folosită pentru citirea sau editarea de documente, pentru eBook-uri din magazinul dedicat creat de Huawei, pentru schițe rapide sau pentru scris de mână transformat în scris digital.

Rulează pe Harmony OS2 și are o interfață simplă și vine la pachet cu un stylus M Pencil 2. Costă numai 399 euro, dar rămâne de văzut dacă va ajunge și în România.

Multifuncționala HUAWEI Pixlab X1

Încă o noutate pentru Huawei o reprezintă noua imprimantă multifuncțională HUAWEI Pixlab X1. E un gadget de birou inteligent, se conectează instant prin funcția Tap To Share la telefon, printr-un Pop-up la PC-urile Huawei, și tipărește până la 28 de pagini pe minut. Are și scanner încorporat și prețul este de 329 de euro cu cartușul de tonner inclus.