Potrivit jurnaliștilor Android Authority, care citează surse apropiate companiei, Google a reluat lucrul la un nou sistem de operare care ar urma să fie succesorul Android și Chrome OS.

Se pare că Fuchsia e creat pentru a rula pe telefoanele Pixel (”brandul” creat de gigantul american), pe difuzoarele smart și pe Cromebook-uri, dar și pe telefoanele care rulează Android în prezent.

Cei de la Bloomberg spun că noul sistem de operare la care lucrează Google va pune accent mai mare pe interacțiunea vocală (probabil de accea intră și difuzoarele Google cărora le cerem părerea prin apartamente), servicii bazate pe inteligență artificială. Totodată, noul sistem de operare ar avea un grad sporit de securitate.

Întrebați de cei de la Android Authority, oficialii Google nu au negat faptul că au reluat lucrul la acest proiect însă, se pare că schimbarea sistemelor de operare nu are un timeline definitivat. După cum spun ei, în niciun caz nu vorbim despre un plan pe 5 ani în care ne-am putea spune adio de la Android.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre Google Pixel 2 XL, probabil cel mai bun dispozitiv la care a lucrat Google vreodată, vezi review-ul nostru.