Un raport nou dat publicității de firma de consultanță CB Insights arată că fondatorii de startup-uri fintech au adunat peste 20 de miliarde de dolari în al doilea trimestru al acestui an, o creștere semnificativă față de suma de 5,6 miliarde de dolari primită în primele trei luni ale lui 2018.

Investitorii sunt dornici să susțină financiar startup-urile care promit să schimbe lumea finanțelor și modul în care plătim pentru ceea ce consumăm.

Din suma de 20 de miliarde de dolari, 14 miliarde au primit primite de o singură companie. Este vorba despre Ant Financial, cea mai mare platformă de plăți online din China (a făcut parte din Alibaba până în 2014). Însă chiar și fără investiția gigant primită de această companie, startup-urile fintech tot au reușit să atragă 6,3 miliarde de dolari de la fondurile de investiții care nu vor să susțină dezvoltarea acestora (și să-ți facă și un profit bunicel pe lângă).

Deși suma de 6,3 miliarde de dolari a fost puțin depășită în cel de-al doilea trimestru din 2016 (8,3 miliarde de dolari), cele 383 de deal-uri reprezintă cel mai mare număr de finanțări primite vreodată de acest sector.

Ant Financial nu a fost doar o surpriză plăcută din Asia – în afara faptului că a primit mai mult decât dublul finanțărilor totale ale celorlalte startup-uri de profil. Regiunea conduce lista de companii fintech cu 133 din cele 383 de deal-uri.

La nivel global, acum există 29 de unicorni fintech, iar cinci dintre ei au ”apărut” în trimestrul doi din 2018: Circle, Tradeshift, Dataminr, Revolut, PolicyBazaar.

Totodată, cel mai recent raport MoneyTree realizat de firmele de consultanță PwC și CB Insights indică faptul că, în cel de-al doilea trimestru al anului în curs, finanțările oferite la nivel global au crescut cu 6% atingând suma record de 51 de miliarde de dolari.