Intel a plătit o sumă importantă pentru compania din Israel. Mobileye oferă software către mari producători de automobile prin care mașinile devin autonome. Dacă vrei să citești despre experiența de a fi pasager într-o mașină care merge singură, poți citi acest reportaj pe care l-am făcut în Israel.

“Într-o zi vei fi atacat cu un ransomware în mașină sau orice alt virus. Intel nu va avea numai backup-ul mașinii tale, ci va putea să-i dea refresh în timp ce ești pe drum”, a spus Krzanich. Practic, odată cu tehnologizarea, mașinile vor putea fi atacate cu viruși și ar putea să fie controlate de hackeri. O companie mare ca Intel ar putea să le controleze mai bine și să le protejeze.

Potrivit lui Krzanich, piața mașinilor autonome va ajunge la 7.000 de miliarde de dolari în 2050. “Mașinile autonome și tehnologiile smart city vor porni o nouă economie, cea a pasagerilor, care vor reconfigura industrii și vor inventa unele noi”, a spus CEO-ul Intel.

De asemenea, investitorul Marc Andreessen a spus că orașele vor fi schimbate pentru că suburbiile vor și mai departe de centru, pentru că naveta va fi mai tolerabilă datorită faptului că mașinile vor comunica între ele.