Frumusețe acestei industrii este că ai de descoperit nenumărate lucruri chiar dacă ai în față aceeași cramă. Este un domeniu emergent care se schimbă rapid, unde constant există investiții consistente și unde încă mai există loc pentru lucruri noi.

Am ales pentru ediția noastră de săptămâna asta trei vinuri despre care vreau să povestesc cu voi.

Pentru că vara și-a intrat deplin în rol, cinstit este să încep cu vinul emblemă al acestui sezon: rose-ul. Și ce e cel mai frumos vara decât să lenevești o zi întreagă pe sezlong în fața valurilor, cu briza în păr și cu paharul de rose bine răcit în mână? Tocmai această atmosferă a dorit și producătorul acestui vin să o aducă în viața fiecărui consumator de NUD Rose.

Vinul acesta este produs de crama Rasova, acum când merge în drum spre mare, dacă faci dreapta la Cernavodă aproape ai ajuns. Una dintre cele mai frumoase crame din România, pe malul Dunării. Iar vinurile tinerești și abordabile.

Despre NUD Rose spun că este obținut din trei struguri roșii vinificați în rose, de primi doi, Feteasca Neagră și Pinot Noirul sigur ați auzit. Dar știați că la stațiunea de cercetare din Murfatlari a fost brevetat în anul 1991 strugurele botezat Mamaia? Strugurele dezvoltă arome de trandafiri și-l face partener ideal în vinurile rose. Mai spun doar că lângă orice preparate cu pește, fructe de mare și legume va fi delicios. Am pregătit un pachet special pentru iubitorii de Rose pe www.desprevin.ro – ALL ROSE - aici găsiți NUD Rose.

Din selecția noastră nu poate lipsi vinul alb așa că vă propun o întâlnire serioasă cu un asamblaj elegant cu iz franțuzesc de la crama S.E.R.V.E: Cuvee Clemence. Una dintre primele crame cu acționariat străin din România, cu ștate vechi ca producător premium și printre acei pionieri ai promovării vinurilor seci. Vinul acesta este o asociere extrem de fericită între elegantul Chardonnay și neaoșa Fetească Albă.

Remarcabil la acest vin este potențialul său de păstrare, are o speranță de viață de până la 6-8 ani, pentru un vin alb este mult. Această longevitate vine din filozofia de vinificare, din structura vinului și din evoluția aromelor de flori de tei, mușețel, floare de portocal, alune, vanilie și arome de scorțișoară.

Este un vin serios, de înțeles și contemplat și dacă totuși este prea cald pentru mâncăruri grele cu sosuri generoase pe bază de brânză și smântână, un platou cu brânzeturi cu mucegai nobil, alb va fi perfect pentru o după-amiază în compania lui Cuvee Clemence. Vinul este de găsit în pachetul PREMIUM pe www.desprevin.ro.

Sigur că din alegerile mele nu putea lipsi și un vin roșu. Și tocmai pentru că e vară vă propun un vin roșu ușor, pe care-l recomand puțin răcit care foarte bine poate fi asociat cu fructe de mare cu sos roșu, cu paste simple cu roșii sau cu o telemea neaoșă de oaie. Este vorba despre Nedeea Roșu, iarăși de la unul dintre producătorii consacrați în România – Vinarte.

Singurul asamblaj din trei soiuri roșii autohtone: Fetească Neagră, Novac și Negru de Drăgășani, este un vin tânăr, de băut constant și lipsit de pretenții. Așa cum îmi place mie să spun acestei abordări de vinificare: vinuri sincere, de prânz sau de o seara cu popcorn și Netflix. Nimic mai bun pentru serile alea chill sau casual cu prietenii veniți în vizită.

Țineți minte: ușor răcit și fără pretenții în pachetul ALL RED.

Până aici am avut de povestit astăzi, iar pentru alte detalii picante și vinuri inedite vă așteptăm mereu pe www.desprevin.ro