După cum menționam într-un alt material, noul cabinet dorește comasarea ministerelor pentru antreprenoriat, economie și turism într-unul singur. Astfel, pentru a deține funcția de Ministru al Economiei, Energiei, Mediului de afaceri și Turismului a fost desemnat Virgil Popescu.

Virgil-Daniel Popescu (n. 25 aprilie 1968, Turnu Severin, România) este un deputat român, ales în 2016. A terminat liceul din Drobeta Turnu Severin și este absolvent de Automatică la Universitatea Politehnică din București, având diplomă de inginer și fiind specializat în analiză matematică, teoria sistemelor, automatizări industriale. De asemenea, Virgil Popescu, propunerea cabinetului Orban pentru funcția de Ministru pentru IMM-uri, are o diplomă de master în Analiza, diagnosticului și evaluarea afacerilor, precum și un doctorat în management obținut la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.

În anii ’90 a lucrat ca asistent programator și asistent universitar. A fost director al SNP Petrom, sucursala PECO Mehedinți, a fost lector universitar în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Craiova.

A fost secretar de stat în două mandate, iar din 2008 este conferențiar universitar la Universitatea din Craiova. În decembrie 2016 a fost ales ca deputat.

Componența Guvernului Orban:

 1. Prim-ministru – Ludovic Orban

 2. Vicepremier – Raluca Turcan

 3. Ministerul Educației și Cercetării – Monica Anisie (președinta PNL Sector 2, profesoară de liceu, secretar de stat în Guvernul Cioloș)

 4. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Virgil Popescu (deputat PNL, inginer)

 5. Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu (consilier prezidențial, diplomat de carieră)

 6. Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă (general, șeful Statului Major al Apărării)

 7. Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Violeta Alexandru (președinta PNL București, ministru pentru Dialog Social în Guvernul Cioloș)

 8. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan (deputat PNL, inginer electromecanic)

 9. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Costel Alexe (președintele PNL Iași, doctor în climatologie și meteorologie)

 10. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode (deputat PNL, ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu)

 11. Ministerul Finanțelor Publice – Florin Cîțu (liderul senatorilor PNL, finanțist)

 12. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu (deputat PNL, fost ministru al Justiției în guvernele Tăriceanu și Boc)

 13. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Adrian Oros (deputat PNL, doctor în medicină veterinară)

 14. Ministerul Sănătății – Victor Costache (șeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano din Sibiu)

 15. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela (senator PNL, absolvent de studii politehnice și juridice)

 16. Ministerul Fondurilor Europene – Marcel Boloș (directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, secretar de stat în Guvernul Cioloș)

 17. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu (deputat PNL, jurnalist și actor)

 18. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe (deputat PNL, fost purtător de cuvânt al partidului)

 19. Secretariatul General al Guvernului – Gabriel Andronache (deputat PNL, jurist)

Foto: https://www.wall-street.ro/