Prin gama One, Motorola a încercat să aducă funcționalități unice pe o gamă variată de produse, iar Moto One Macro vine cu o cameră specială, dedicată fotografierii de foarte aproape.

Smartphone-ul costă numai 899 de lei și vine cu specificații demne de un mid-range de 2019. Are un corp lucios, din policarbonat colorat, un display LED de 6,2 inch cu rezoluție destul de scăzută (doar HD+), dar cu margini relativ mici, 4GB memorie RAM și un procesor Mediatek cu 8 nuclee. Spațiul de stocare este de 64 de GB și poți opta pentru un card microSD de până la 512GB pentru a-l extinde. Moto One Macro are o baterie de 4.000 mAh care se încarcă rapid și, în combinație cu display-ul de rezoluție mai mică, promite să ofere o autonomie de aproximativ două zile în condiții de utilizare normală.

Telefonul arată bine și are un grip bun în mână, ecranul putea fi un pic mai luminos, se mișcă mai mult decent și vine cu o cameră triplă pe spate. Cea principală este de 13MP cu f/2.0, mai există o cameră de 2MP cu rol de senzor de profunzime, dar și un senzor de 2MP cu lentile macro, capabil să focalizeze de la o distanță de aproximativ 2 centimetri.

Moto One Macro - cum fotografiază

Am avut ocazia să testăm funcția de macro într-un studio special amenajat. Camera focalizează destul de rapid, dar lipsa stabilizării optice se simte puternic la acea distanță focală și nu toate fotografiile ies clare.

Poți obține rezultate foarte bune în lumină bună, dar dacă lumina scade, scade considerabil și gradul de detaliu.

Există și un mod de video macro, lucru care ar putea fi apreciat de cei mai creativi. Per total, camera macro poate fi distractivă pentru instagram și telefonul e unul bun pentru cei care vor performanțe decente și un strop de creativitate la un preț bun.