Activitatea centrului va fi orientată în principal pe dezvoltarea de software pentru produse electronice avansate – inclusiv clustere digitale, ecrane pentru informații și entertainment – și va sprijini dezvoltarea de noi tehnlogii pentru sistemele de conducere auto conectate și autonome.

Până în 2020, noul centru tehnologic va avea 400 de profesioniști specializați într-o serie de discipline precum software, tehnologie și automotive.

Biroul din Timișoara va funcționa ca parte centrul european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franța și Marea Britanie. Sprijinând atât programe europene cât și globale, centrul din Timișoara va juca un rol esențial în dezvoltarea de produse și software pentru noua generație de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate (ADAS) și aplicațiilor de conducere autonome.

“Timișoara este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilități tehnice de cel mai înalt nivel”, declară Mark Fosmoen, Vice-Președinte, customer engineering - Europe, Visteon. “Timișoara, de asemenea, are un amplasament ideal ceea ce îi permite să fie conectată cu ușurință cu centrele de dezvoltare Vistoen din Europa și să ofere sprijin clienților din regiune. Suntem entuziasmați să construim noua bază de talente Visteon din Timișoara, care va avea oportunitatea unică de a-și pune amprenta pe direct formarea noului centru.”

Centrul de tehnologie Visteon din Timișoara va avea competențele necesare pentru a transforma solicitările clienților în soluții testate pregătite pentru a fi dezvoltate pentru producția de masă. Centrul va contribui la creșterea Visteon cu clienți precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA și Jaguar Land Rover.

Visteon este o companie de tehnologie globală, care se ocupă de proiectarea și producția produselor electronice inovative pentru majoritatea constructorilor auto globali. Visteon este unul dintre cei mai mari furnizori de clustere de instrumente, ecrane, sisteme audio, dispozitive de control SmartCore și platforme de conducere autonome DriveCore. De asemenea, Visteon oferă soluții integrate de multimedia și soluții pentru conexiune smartphone pentru industria automotive globală. Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajați în peste 40 de centre din 18 țări. Visteon a înregistrat venituri de 3,15 miliarde de dolari în 2017.