Cei de la XPG au dezvăluit un mouse concept înainte de CES 2022 care are încorporat un SSD rapid în interior. XPG Vault Gaming Mouse este un mouse cu fir pe care compania îl numește „biblioteca de jocuri la degetele tale”. Acest model prototip poate avea un SSD de până la 1 TB și poate rula la viteze destul de mari de 985 MB/s.

Arată ca un mouse destul de normal, deși ar necesita un cablu USB-C destul de robust pentru a suporta astfel de viteze. Dacă stai să te gândești este o idee bună deoarece astfel poți să iei cu tine jocul favorit, indiferent de ce laptop folosești la un moment dat. Ar putea fi util pentru cei care călătoresc mult și pentru cei care schimbă des PC-urile sau pentru cei care au nevoie de un spațiu extra de stocare. XPG nu a menționat DPI-ul mouse-ului sau alte specificații de joc.

Mouse-urile cu stocare încorporată nu sunt o premieră, deși nu am văzut nimic notabil recent. Pe lângă prototipul de mouse, XPG a dezvăluit și câteva produse care ar putea veni pe piață anul viitor, inclusiv SSD-uri PCIe Gen5X, DDR5 DRAM și mouse-ul de gaming XPG Wired/Wireless Alpha.