Soluția Connected Cabinets monitorizează și gestionează echipamentele de la distanță, prin comunicație GSM și prin intermediul unei cartele SIM tip M2M (machine-to-machine), având astfel capacitatea să colecteze date despre temperatură, umiditate, luminozitate, greutate, numărul de deschideri al ușilor și despre alți parametri specifici frigului comercial.

Datele oferite de Connected Cabinets reduc costurile operaționale prin optimizarea nivelurilor de stocuri - în funcție de utilizare, logistică, locație și consumul de energie, limitează erorile de operare ale echipamentelor – prin control la distanță și o suită de reguli automatizate și acțiuni non-interactive – și îmbunătățesc flow-ul de business al retailerului: reducerea timpilor de inactivitate ale echipamentelor și scăderea riscului de deteriorare al alimentelor, respectând astfel reglementările aplicabile lanțului frigului.

Fondată în 2013, Simfony Mobile este un dezvoltator local, cu 100% capital românesc, care a lansat primele aplicații IoT pentru industria de retail & FMCG. Cu o viziune coerentă și inovatoare, Simfony Mobile a atras investiții private de 500.000 de euro, în trei runde

“Am lansat Connected Cabinets doar după o etapă extinsă de testare în mai multe hipermarketuri din țară, încheiată cu succes în termeni de logistică și de control asupra calității produselor. Parteneriatul cu DAAS, liderul de piață în frigul comercial și industrial, vine să confirme calitatea soluțiilor Simfony și ne va susține obiectivul ca în acest an să discutăm despre mii de echipamente frigorifice monitorizate online și gestionate prin Connected Cabinets”, declară Laurențiu Stan, Business Development & Strategy Manager Simfony Mobile.

Implementarea soluției Connected Cabinets în cadrul grupului DAAS a presupus, după încheierea etapei de testare, inventarierea tuturor unităților ce urmau a fi conectate online. A urmat instalarea senzorilor inteligenți, echipați cu cartelele SIM și activarea acestora în Platforma de Management în Cloud, disponibilă în browser pe orice computer sau smartphone. Platforma a fost ulterior configurată conform necesităților și specificului DAAS, aplicația Connected Cabinets devenind, astfel, o soluție completă.

Parteneriatul Simfony Mobile și DAAS vine în contextul noilor reglementări din partea Uniunii Europene cu privire la folosirea agenților de refrigerare ecologici și a sistemelor de monitorizare a instalațiilor frigorifice. Aplicația IoT dezvoltată de către Simfony Mobile, Connected Cabinets, răspunde noilor cerințe europene, asigurând monitorizarea și colectarea datelor ce ajută la îmbunătățirea randamentului echipamentelor de refrigerare.

Fondată în 2013, Simfony Mobile este un dezvoltator local, cu 100% capital românesc, care a lansat primele aplicații IoT pentru industria de retail & FMCG. Cu o viziune coerentă și inovatoare, Simfony Mobile a atras investiții private de 500.000 de euro, în trei runde. Printre soluțiile companiei se mai numără: Stupul Inteligent, Plată fără numerar, Monitorizarea mediului, Agricultura inteligentă, Plata pentru stațiile de încărcare auto, Cântarul inteligent, Rețeaua LoRaWan.