Creditul de investiții contractat de către Viva Toys finanțează tranzacția cu o valoare totală de 12,7 milioane lei, prin care preia de la producătorul de uși și ferestre din PVC Aplast un teren cu o suprafață totală de 6,3 hectare, din care suprafața de depozitare acoperă 12.500 mp, iar cea a spațiilor administrative 1.230 mp.

”OTP Bank România este un partener activ pentru domeniile și companiile cu planuri dinamice, care au ca obiectiv extinderea și consolidarea activităților pentru creșterea operațională și a competitivității. Această finanțare are același scop, de a contribui la extinderea capacității logistice a Viva Toys și a portofoliului de serviciil oferite clienților, pentru consolidarea activităților pe piața de profil", a declarat Alexandru Dună, Commercial Banking Director.

Investiția realizată de Viva Toys va susține activitatea de distribuție pentru canalele fizice, precum hypermarketuri, magazine de jucării sau lanțuri de librării și benzinării, precum și creșterea serviciului de drop-shipping, cu livrare în aceași zi.

"Am construit împreună cu suportul OTP Bank România următoarea fază de dezvoltare a VIVA Toys pe piața locală, cu o proiecție bugetară sănătoasă și o susținere financiară care ne permite să realizăm investițiile planificate. Apreciem deschiderea către un domeniu relativ atipic și efortul comun de a identifica soluțiile potrivite pentru profilul nostru specific de afaceri”, a declarat Marius Soponar, Business Development Director Viva Toys.

Viva Toys este o companie specializată în importul şi distribuţia la nivel naţional de jucării, jocuri şi articole pentru copii. Pe lângă distribuţia în hypermarketuri, librării, lanţuri de benzinării, magazine de jucării, compania are şi un serviciu de drop-shipping (livrare în aceeaşi zi).

Portofoliul de produse cuprinde peste 4.000 de produse sub brand-uri de renume, precum LEGO, Patrula Căţeluşilor, Barbie, Hot Wheels, Spider-Man, Batman, Disney Princess, Disney Frozen, Steffi, Dickie, My Little Pony, Play-Doh, figurinele Papo, puzzle-urile Trefl, jucăriile premium din lemn Hape, Hola şi Fisher-Price. Sistemul informatic performant localizat la www.PartenerViva.ro, permite accesul facil la toate resursele.