vivo X Fold integrează o serie de tehnologii de vârf în industrie și depășește limitele prin reducerea semnificativă a vizibilității pliului ecranului și durabilitatea îmbunătățită a balamalei.

Unul dintre elementele importante în proiectarea unui smartphone pliabil este crearea unei balamale durabile. Deoarece acest lucru contribuie direct la performanța generală și la experiența utilizatorului cu acest format de dispozitiv, vivo a avut grijă să integreze o balama cu aripă pliabilă, folosită în industria aerospațială;

Aceasta a fost testată la nivel amplu de TÜV Rheinland, analizând atât balamaua, cât și pliul afișajului, ambele trecând testele cu brio, după ce au fost pliate și deschise de peste 300.000 de ori. Pe baza cercetărilor de laborator ale vivo, un utilizator va deschide și plia dispozitivul de aproximativ 80 de ori pe zi, ceea ce înseamnă că vivo X Fold poate fi folosit în mod continuu, cu încredere, timp de 10 ani.

Balamaua X Fold conține 174 componente și folosește materiale cu șase straturi folosite în industria de aviație, cum ar fi metalul lichid și oțelul de înaltă rezistență, care în schimb oferă rezistență suplimentară, rezistență la impact și rezistență la îndoire și la coroziune.

Pentru a optimiza pliul, vivo X Fold adaptează un design floating al plăcii centrale, care susține pliul central al ecranului. În acest fel, ecranul în sine poate fi mai aplatizat când este deschis, iar placa centrală coboară când este pliată, lăsând suficient spațiu pentru ca ecranul să se plieze în siguranță. X Fold folosește sticlă rezistentă pentru display, cu o structură împletită unică, precum și o rază de îndoire de 2,3 milimetri a balamalei de tip picătură, ceea ce face ca afișajul să fie aproape complet plat, evitând „umflarea” care apare de obicei pe modelele pliabile.

Două display-uri, rată de reîmprospătare de 120 Hz

vivo a integrat un afișaj principal pliabil de 8 inch pe interior și un afișaj de 6,53 inch pe partea exterioară a dispozitivului X Fold. Deoarece smartphone-urile pliabile au cerințe mai mari în ceea ce privește consistența culorii, vivo X Fold acceptă o rată de reîmprospătare de 120 Hz atât pe afișajul principal, cât și pe cel exterior și utilizează material luminos E5, asigurând o experiență de vizionare fluidă și un consum de energie optimizat.

vivo și-a dezvoltat, de asemenea, propria sa schemă de calibrare a culorilor, astfel încât precizia reproducerii culorilor pe ambele afișaje este aproape identică. Toate acestea au contribuit ca vivo X Fold să obțină 19 recorduri DisplayMate și o certificare generală de nivel A+, un nivel actual de top în industrie.

X Fold este, de asemenea, primul smartphone pliabil din lume care are un cititor de amprentă cu ultrasunete dual 3D și acceptă deblocarea amprentei pe ambele ecrane. Pe lângă comoditate, dispozitivul oferă o recunoaștere îmbunătățită a amprentei și crește viteza de deblocare cu 38%, în comparație cu mecanismele fotoelectrice tradiționale.

Pentru a asigura performanța care se potrivește cu look-ul & feel-ul dispozitivului, vivo a inclus chipset-ul personalizat Snapdragon 8 Gen1 SPU de nouă generație, cu un process MEP de 4 nanometri, oferind performanță îmbunătățită cu 10% în comparație cu generația anterioară (Snapdragon 888). Viteza de randare a GPU a fost crescută cu 30%, susținută de memorie flash UFS 3.1 și stocare LPDDR5 îmbunătățită, astfel încât vivo X Fold citește și scrie datele mult mai repede.

Ținând cont de cerințele de consum ale modelului X Fold, vivo a integrat o baterie de 4600 mAh, care permite aproape 21 de ore de apeluri continue, 12 ore de videoconferințe sau 8 ore de gaming. X Fold dispune de vivo 66W FlashCharge, care permite utilizatorilor să reîncarce bateria la 50% în doar 17 minute, precum și o încărcare completă în 37 de minute. În plus, dispozitivul pliabil oferă FlashCharge wireless de 50W, lider în industrie, permițând o încărcare de 10% în 5 minute și o încărcare completă în 53 de minute. În plus, X Fold acceptă încărcare inversă wireless de 10 W.

Sistemul de imagistică al vivo X Fold a fost co-proiectat de vivo și ZEISS; Dispune de lentile certificate de ZEISS, precum și de tehnologia ZEISS T* Coating, contribuind la performanța optică a lentilei prin dispersie și strălucire reduse, astfel încât utilizatorii să poată profita din plin de performanța senzorilor de înaltă rezoluție.

X Fold este echipat cu o configurație de patru camere (quad-camera) la distanțe focale maxime, beneficiind de procesul de calibrare a culorilor naturale ZEISS, portrete în texturile ZEISS și alte efecte full-scene, permițând fotografii clare și realiste, indiferent dacă fotografiați detalii de apropiere sau peisaje impresionante.

vivo X Fold va fi disponibil deocamdată exclusiv în China, în două culori, un albastru clasic și o nuanță de gri.