Compania a lansat un parteneriat cu Recommerce prin intermediul căruia clienții vor putea preda orice dispozitiv mobil nefuncțional Vodafone, în parteneriat cu Recommerce, îl va recicla sau reutiliza pentru cauze sociale și va vinde o gamă extinsă de smartphone-uri recondiționate.

”Suntem convinși de impactul real asupra mediului al unui astfel de parteneriat pe termen lung și, mai mult decât atât, de rolul pe care îl are în combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Augustin Becquet, CEO al Recommerce.

Recommerce Group este un startup specializat în recondiționarea și comercializarea de smartphone-uri second hand, care vrea să cucereasă nișa pe care s-a lansat în România și să atingă o cotă de până la 3% din smartphone-urile vândute la nivel național. Francezii au cumpărat anul trecut start-up-ul local fenix.eco.

Majoritatea piețelor pe care Vodafone operează au deja servicii de predare a telefoanelor, programe buyback, dar și servicii de reparație pentru a încuraja clienții să repare sau să recicleze dispozitivele vechi.

Parteneriatul anunțat cu Recommerce va include:

  • Comercializarea unei game de telefoane de top recondiționate, pe lângă dispozitivele noi;
  • Opțiuni flexibile de predare sau schimbare a vechiului telefon prin intermediul unei aplicații destinate clienților Vodafone, care le va permite să primească rapid plata pentru dispozitivul predat sau, după caz, credit pentru achiziționarea unui telefon nou;
  • Asigurare pentru telefoanele noi cumpărate de la Vodafone, cu protecție împotriva accidentelor;
  • Servicii de reparații rapide care pot prelungi durata de viață a dispozitivelor deteriorate accidental;
  • Încurajarea clienților să-și predea vechile telefoane mobile pentru reciclare sau pentru cauze sociale.

Mai multe detalii despre inițiativa Vodafone prin care încurajează clienții să prelungească perioada de utilizare a telefoanelor noi și să predea sau să recicleze dispozitivele vechi, contribuind astfel la susținerea economiei circulare în industria de telefonie mobilă, pentru reducerea la minimum a deșeurilor și a emisiilor de carbon puteți afla pe Green Start-Up.