Aboneaz─â-te aici la canalul nostru de YouTube start-up Business pentru a vedea aceste interviuri în avanpremier─â.


AROBS Transilvania Software, companie româneasc─â de IT, a debutat pe pia╚Ťa AeRO a Bursei de Valori Bucure╚Öti pe 6 decembrie 2021, ac╚Ťiunile fiind tranzac╚Ťionate sub simbolul bursier AROBS.

Fondat─â în anul 1998 de antreprenorul român Voicu Oprean, AROBS este ast─âzi o multina╚Ťional─â cu ╚Öapte birouri deschise în România ╚Öi alte ╚Öapte în str─âin─âtate, ce furnizeaz─â servicii software ╚Öi solu╚Ťii pentru o gam─â larg─â de clien╚Ťi activi în industrii diverse în ╚Ť─âri din Europa, America de Nord ╚Öi Asia.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifr─â de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei ╚Öi un profit net de 40,4 milioane lei. Pentru anul 2021, compania estimeaz─â venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS de 192,7 milioane de lei ╚Öi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

Am discutat într-un interviu video realizat în decembrie 2021 cu Voicu Oprean, CEO ╚Öi fondator al companiei, despre planurile firmei, dar ╚Öi despre investi╚Ťiile sale în startup-uri.

Evolu╚Ťia AROBS pân─â la listarea la burs─â

AROBS activeaz─â pe mai multe industrii ╚Öi verticale de ceva ani buni. „Avem o zon─â dezvoltat─â de automotive. Mai dezvolt─âm ╚Öi pe zona de clinical trial, pharma, dezvolt─âm ╚Öi în zona de travel ╚Öi componente de fintech ╚Öi enterprise solutions. Pandemia ne-a prins cu un customer base foarte bine a╚Öezat care ╚Ötia ce putem face ╚Öi care ne-a permis s─â continu─âm parteneriatele cu ei”, spune Voicu Oprean.

„Anul 2020 l-am închis cu rezultate foarte bune, f─âr─â o cre╚Ötere deosebit─â, cu o stagnare, dar cu cre╚Öterea profitabilit─â╚Ťii. Acest lucru ne-a adus în 2021 la decizia de a ne cota la burs─â, s─â facem mai multe achizi╚Ťii ╚Öi extindere, atât locale, cât ╚Öi regional─â”, explic─â acesta.

„Ideea de listare la burs─â am avut-o de 8 ani de zile. În fiecare an nu sim╚Ťeam c─â e momentul sau nu erau rezultatele dorite sau aveau alte priorit─â╚Ťi. Procesul de listare e un proces de durat─â, care ia timp, care consum─â resurse ╚Öi consum─â atât resurse umane, cât ╚Öi financiare”, m─ârturise╚Öte Voicu Oprean.

Astfel, în 2021 a decis s─â se listeze cu ajutorul BRK la Bursa de Valori Bucure╚Öti ╚Öi a lansat în companie ╚Öi un program de Stock Options Plan, prin care angaja╚Ťii cu mai mult de un an vechime s─â poat─â primi ac╚Ťiuni sau posesori ai unor op╚Ťiuni care se vor transforma în ac╚Ťiuni la AROBS.

Listarea la burs─â e important─â pentru c─â le ofer─â ╚Öi posibilitatea de a avea acces la fonduri ╚Öi s─â creasc─â prin achizi╚Ťii. „Prin listarea la burs─â vrem s─â avem la dispozi╚Ťie fonduri pentru a-i folosi pentru achizi╚Ťii de companii sau mergers. E una dintre direc╚Ťiile noastre strategice de cre╚Ötere. Credem c─â cre╚Ötere poate fi atât organic─â sau prin dezvoltarea de competen╚Ťe în companie prin intermediul unor achizi╚Ťii”, spune Voicu Oprean.

Ce achizi╚Ťii urm─âre╚Öte AROBS

AROBS vrea s─â dezvolte zona de produs de management de flote auto pe care o are deja cu mai multe firme de fleet management pe care s─â le achizi╚Ťioneze.

„╚śi totodat─â vrem s─â mai aducem firme care dezvolt─â produse, pe pia╚Ťa româneasc─â sau pe pia╚Ťa extern─â, ╚Öi care doresc un partener mai puternic lâng─â ei care s─â le permit─â o cre╚Ötere accelerat─â”, spune Voicu Oprean.

De obicei, preferin╚Ťa este ca fondatorii s─â r─âmân─â în firm─â ╚Öi brandurile s─â se p─âstreze. „Avem dou─â componente. Cash Out pentru fondatori ╚Öi o continuare a modului lor de lucru prin ac╚Ťiuni AROBS sau prin procente în firm─â care s─â fie de╚Ťinute de acei antreprenori ╚Öi s─â duc─â mai departe povestea. Mereu în achizi╚Ťii am p─âstrat brandurile ╚Öi vrem doar s─â aducem un plus de valoare. Ne dorim cre╚Öteri stabile unde s─â putem ajuta”, spune Voicu Oprean.

Pia╚Ťa american─â poate reprezenta 50% din business-ul AROBS

„Zona de servicii care continuu poate ajuta în zona de resurse care se mut─â dintr-un proiect sau altul, care s─â ajute într-o anumit─â zon─â. Exist─â o tipologie. Omul de pe servicii nu func╚Ťioneaz─â pe produse ╚Öi invers. Omul din zona de produs e o persoan─â mult mai antreprenorial─â, trebuie s─â se mi╚Öte mult mai rapid”, mai spune fondatorul AROBS.

Urm─âtorii pa╚Öi pentru companie sunt de extindere accelerat─â în Statele Unite. „Pe zona de produse am constata c─â exist─â op╚Ťiuni de a ne marketa ╚Öi de a ne prezenta produsul de management de flot─â pe anumite verticale pe care vrem s─â le exploat─âm. Am descoperit clien╚Ťi interesan╚Ťi care nu sunt servi╚Ťi foarte bine. Oferim produsul în România, Ungaria, Moldova ╚Öi Indonezia. ╚śi credem c─â putem intra pe aceast─â pia╚Ť─â”, spune Voicu Oprean.

„Pe zona de servicii vrem s─â fim mai apropia╚Ťi de pia╚Ťa din Statele Unite, pentru c─â de acolo ne vin cam 20-25% din afaceri. Pia╚Ťa american─â poate fi jum─âtate din business-ul AROBS”, explic─â acesta.

Investi╚Ťii în startup-uri

Voicu Oprean este implicat ca investitor atât ca angel, dar ╚Öi ca membru al unor fonduri precum Cleverage, specializat pe produse medicale, dar ╚Öi ca partener Early Game Ventures, unul intre fondurile cele mai active pe pia╚Ť─â.

Ca angel, Voicu a investit de-a lungul timpului în Skillview, Eventmix, Extasy, platform─â lansat─â de Bogdan Bota, fondatorul untold, dar ╚Öi în WAM, o platform─â de jocuri care a pivotat spre crypto.

Skillview e un startup care testeaz─â angaja╚Ťii privind limbile str─âine cu ajutorul inteligen╚Ťei artificiale, iar în 15 minute estimeaz─â nivelul. „Func╚Ťioneaz─â ca pilot deja în mai multe ╚Ť─âri. Este în România bine prezent ╚Öi multe din call center-uri ╚Öi-l doresc ╚Öi sunt în faza de testare”, spune Voicu Oprean.

„Sunt implicat ╚Öi într-un produs numit RFMeter, pentru contoare inteligente, în care am pus la dispozi╚Ťie o tehnologie care face comunicare foarte bun─â cu un dispecer ╚Öi transmite toate datele în Cloud. Acest produs este în faz─â avansat─â ╚Öi urmeaz─â o extindere în alte ╚Ť─âri”, explic─â antreprenorul clujean.

Am vrut s─â aflu de la un investitor cu experien╚Ť─â mare pe zona antreprenorial─â ce urm─âre╚Öte la startup-uri.

„În primul rând e vorba de echip─â ╚Öi de oamenii cu care pot colabora ╚Öi pot s─â-i ajut cu cuno╚Ötin╚Ťele mele. Discut─âm de oameni”, spune Oprean.

„Mi-am dat seama c─â echipa ╚Öi cum evolueaz─â ea face diferen╚Ťa între un startup de succes ╚Öi unul care poate supravie╚Ťui, dar care nu are rezultatele dorite. Modul de a privi challenge-urile e important într-un startup”, mai explic─â acesta.

„Eu prefer s─â comunic cu startup-urile oricând simt nevoia. Eu sunt câteodat─â doar o oglind─â pentru fondatori. Ei identific─â în discu╚Ťia cu mine acele chestiuni critice pentru ei. Ei trebuie s─â accepte acea oglind─â. Acea discu╚Ťie complet deschis─â ╚Öi transparent─â este cea care st─â la baza unei rela╚Ťii bune ╚Öi de succes”, a spus în interviu Voicu Oprean.

Cum arat─â ecosistemul de startup-uri din România

Ecosistemul românesc a evoluat în ultimii ani ╚Öi din ce în ce mai multe startup-uri sunt finan╚Ťate. Dar am vrut s─â aflu de la Voicu despre cum vede el România antreprenorial─â în acest moment.

„Local exist─â banii, exist─â o anumit─â efervescen╚Ť─â în pia╚Ť─â. Zi de zi se anun╚Ť─â un startup care a primit o investi╚Ťie. Cred c─â ceea ce lipse╚Öte e modul de a trece la urm─âtorul nivel”, consider─â Voicu Oprean.

„Acele startup-uri dup─â prima ridicare de bani trebuie s─â se duc─â ╚Öi spre a doua ╚Öi a treia rund─â. Prima validare o d─âm noi ca angel investors ╚Öi apoi fondurile. Întrebarea e cum treci la urm─âtorul nivel? Po╚Ťi s─â te profesionalizezi ca organiza╚Ťie, po╚Ťi produce rezultate acceptate de pia╚Ť─â? Faptul c─â avem multe exemple ajut─â ecosistemul s─â creasc─â. Pentru c─â te ui╚Ťi la ceilal╚Ťi. Deja fa╚Ť─â de acum 5 ani discut─âm de un alt nivel”, mai crede acesta.

Voicu Oprean consider─â c─â exist─â investitorii ╚Öi antreprenorii care s─â dezvolte produse în România, s─â le testeze ╚Öi s─â le scaleze în str─âin─âtate.

„Pie╚Ťele str─âine vin cu anumite challenge-uri, pe care mul╚Ťi le descoper─â mai greu ╚Öi r─âmân─â s─â dovedeasc─â ROI pe acele pie╚Ťe unde costurile sunt mai mari ╚Öi unde exist─â o pia╚Ť─â matur─â ╚Öi exist─â challenge-uri pe m─âsur─â pe aceste pie╚Ťe”, spune antreprenorul.

„R─âmâne ca startup-urile s─â livreze. E cel mai important. Bani de investi╚Ťie sunt. Ei trebuie pu╚Öi la treab─â ╚Öi s─â valorizeze compania. Pentru investitori, de la ata╚Öamentul fa╚Ť─â de antreprenor ╚Öi fa╚Ť─â de business ╚Öi fa╚Ť─â de tehnologie, exist─â nevoia de a valoriza investi╚Ťia”, încheie acesta.