Despre faptul că Google a achiziționat o parte din HTC am mai scris în septembrie, când a fost anunțată tranzacția. Mai mult de 2.000 de ingineri ai HTC vor lucra de acum pentru Google și se vor ocupa de R&D pentru viitoarele smartphone-uri Pixel. În plus, Google a cumpărat și licența non-exclusivă de folosire a brandului HTC. Tranzacția, în valoare de 1,1 miliarde de dolari, tocmai a fost finalizată, potrivit The Verge.

Numai divizia de telefonie mobilă a HTC a fost afectată de acest parteneriat, restul diviziilor, printre care și cea de VR, rămân independente de influența Google. Cu toate că bucata cedată către Google e mare, CEO-ul HTC, Cher Wang, a declarat că HTC va continua eforturile de a produce telefoane mobile premium și în următoarea perioadă, după ce a lansat anul acesta HTC U11.

Parteneriatul cu HTC a fost reînviat odată cu telefoanele Google Pixel, care au fost produse de către taiwanezi. În plus, primul telefon cu Android din istorie a fost un HTC, HTC Dream (T-Mobile G1). De asemenea, HTC a produs dispozitivele Nexus One în 2010. Google vrea să-și întărească imaginea de producător de smartphone-uri, iar echipa HTC va avea un rol foarte important în această încercare a gigantului software de a deveni și un gigant hardware.

Nemaifiind nevoită să apeleze la terți, compania va avea un control mai mare asupra produselor pe care urmează să le lanseze, dar și o rată de profit mai mare. ”Nu vrem ca Pixel să fie un brand de nișă. Sperăm să vindem volume mari de produse în următorii cinci ani”, a declarat un reprezentat al Google anul trecut.