Web Summit este unul dintre cele zece locuri unde poți să cunoști investitori pentru startup-ul tău, unde vin mii de experți și speakeri internaționali din domeniul Internet, digital și tehnologie. start-up.ro a avut o discuție cu Matei Pavel, cofondator T-Me Studios, unul dintre românii care și-au dus startup-urile la Dublin, orașul în care s-a ținut summit-ul până în 2015, și spune dacă merită să mergeți la Web Summit.

Dar lansarea fondului VC este încă un motiv pentru care ar trebui să luați în considerarea participarea la Web Summit, existând, astfel, posibilitatea de a vă întoarce acasă cu un acord de finanțare a startup-ului vostru. Fondul de investiții a fost numit Amaranthine, iar toată documentația pentru acesta a fost completată încă în luna mai, potrivit publicației Financial Times, citată de Tech.eu.

Din 2016, conferința are loc la Lisabona, iar anul acesta sunt așteptați să fie prezenți peste 60.000 de participanți, peste 1.000 de speakeri și câteva mii de startup-uri. Potrivit surselor FT, noul fond va folosi datele de la conferință pentru a lua deciziile de investiții, cum ar fi startup-urile care au atras mai multă atenție în cadrul summit-ului și tendințele care merită urmărite. Se presupune că fondul va face investiții în schimbul unui equity în startup-uri aflate în toate stadiile.