Tania Grigore și soțul său au creat platforma după experiențe diverse în această industrie, dar și propria experiență. Tania a terminat SNSPA, dar a ales o carieră în domeniul tech, începând să lucreze ca web designer și product manager în publicitate. De asemenea, ]n trecut Tania s-a ocupat și de zona de entertainment a nunților, în timp ce Dan, soțul său, a terminat Politehnica și e Software Developer.
Cei doi au creat Weddplanner, o aplicație care vrea să fie agenda pentru cei care planifică o nuntă, dar și un marketplace unde să poți să găsești în viitor furnizori pentru nunta ta.

Cum a venit ideea pentru Weddplanner

Tania a decis să lanseze produsul pentru că lucra în industria evenimentelor și vedea la fiecare nuntă că miresele erau foarte stresate și se ocupau de treburi organizatorice în loc să se bucure de propria nuntă.
„Ne pierdem timpul cu lucruri repetitive sau pur și simplu încercând să ne dăm seama care sunt următorii pași”, spune Tania.
Planificându-și singură nunta și-a dat seama că o poți face bine și să te și distrezi la nuntă.
„Atunci am luat decizia că vreau să fac ceva pentru a ajuta femeile să își planifice nunta bine, cu puțin timp pierdut și fără stres. Cred că aveam nevoie în România de o astfel de platformă deoarece vremurile se schimbă, totul se mută în online, inclusiv o agendă de nuntă pe care o poți avea mereu cu tine în telefon sau pe laptop”, explică Tania.

Ce face Weddplanner?

Weddplanner încearcă să fie un planificator pentru fiecare nuntă și pe viitor să adauge și noi feature-uri. Tania Grigore descrie platforma ca un ghid virtual pentru viitoarele mirese să-și planifice nunta pas cu pas, ca să se concentreze pe detaliile care oferă personalitate.
Platforma are un Step by Step checklist pentru a avea o imagine clară asupra progresului și pentru a nu omite pași importanți. De asemenea, ai un Wedding Board unde să ai o imagine completă despre cum va arăta nunta.
„Le va ajuta să respecte planul inițial și vor ști exact ce să le ceară furnizorilor astfel încât să obțină un concept unitar, cu o implementare conform dorințelor lor”, explică Tania.
Dincolo de orice organizare, nunțile sunt și provocări de educație financiară și bugetare, pentru că dorința de a adăuga feature-uri noi e mare, dar bugetele pot fi mai limitate. Așa că Weddplanner are și un buget cu o listă predefinită de cheltuieli și cei care fac o nuntă pot calcula avansul, cât mai au de dat, totalul nunții, ca să ai cu adevărat un P&L al nunții tale. Produsul poate să facă și simulări ca să te ajute în perspectivă.
Și pentru că o nuntă nu ar fi completă fără grijile de a pune oamenii la mese, chiar și acum în pandemie, când trebuie să ai distanțare socială, Weddplanner adaugă și un configurator de mese digital. Ca să nu stai cu grijă că mătușa de la țară va sta lângă nepotul pe care nu-l place.
„Toți invitații confirmați se vor regăsi în lista din Configuratorul de mese 2D, unde viitoarele mirese își pot face planul sălii și pot așeza invitații la mese. În configurator există 2 tipuri de mese (rotunde și dreptunghiulare) și pot alege câte scaune sunt la fiecare masă. Așezarea unui invitat pe scaun este foarte simplă deoarece se face cu drag and drop”, explică Tania Grigore.

Ce urmează pentru viitor pentru aplicația de nunți?

Dacă în momentul acesta produsul mai are un checklist de furnizori, sfaturi, programul nunții și lista de task-uri, pe viitor vrea să devină o platformă mai completă.
De curând, Tania și Dan au adăugat „Furnizori pe care-i apreciem”, unde viitoarele mirese pot găsi oamenii creativi și talentați care îi pot ajuta cu nunta, furnizori de calitate pentru serviciile de care ai nevoie la nuntă.
Momentan produsul e disponibil doar în București, dar lucrează să se extindă și în alte localități.
Dacă-n acest moment platforma se adresează doar celor care vor să-și organizeze propria nuntă, pe viitor cei doi tineri au în plan să realizeze un modul destinat organizatorilor de nunți, cei pe care-i angajezi ca să aibă grijă de toate detaliile.
De altfel, după un 2020 plin de încercări, pentru că platforma a fost lansată doar cu câteva luni înainte de pandemie, iar deodată toate nunțile s-au oprit. Însă pe viitor cei de la Weddplanner vor să aducă noi feature-uri care să revoluționeze și să digitalizeze piața evenimentelor de acest tip din România.