Aceste autobuze sunt ale Societății de transport public local Sibiu, Tursib. Călătorii se pot conecta la ceea ce este important pentru ei la viteze de până la 500Mbps.

Inițiativa aparține Continental Sibiu și contribuie la dezvoltarea strategiei de smart city a orașului, informațiile soluțiilor puse la dispoziție putând fi folosite pentru dezvoltarea altor soluții de oraș inteligent. Soluția Orange oferă opțiunea de a obține statistici anonimizate de utilizare, precum numărul de accesări în timp real și istoric, evoluția traficului în diferite perioade din an și informații demografice despre călători.

”Conectivitatea reprezintă baza unui oraș inteligent. Sibiul face pași importanți în această direcție, motiv pentru care ne bucurăm să oferim, la inițiativa Continental Sibiu, pachetul de soluții pentru Wi-Fi mobil în mijloacele de transport public. Experiența din alte orașe ne arată că acesta este un serviciu foarte apreciat de către călători, fie că vorbim despre turiști care descoperă orașul sau despre locuitorii care beneficiază zilnic de acces gratuit la conectivitate mobilă. Nu în ultimul rând, oferim astfel un important instrument autorităților locale care pot de acum să ia decizii pe baza feedbackului colectat de la cetățeni“, a declarat Florin Popa, director Busines to Business în cadrul Orange România.

Călătorii pot accesa rețeaua „CONTINENTAL” fără a introduce o parolă. Primăria și Tursib pot interacționa cu cetățenii prin transmiterea de informații de interes public și prin publicarea de sondaje de opinie în portalul de acces Wi-Fi, direct pe ecranele dispozitivelor mobile, încurajând dialogul dintre autorități și comunitate.

”O prioritate pentru compania noastră este să sprijinim comunitatea din care facem parte prin proiecte inovatoare care asigură un viitor în care conectivitatea va fi parte integrantă din viața de zi cu zi. Acesta este pentru noi un pas înainte spre un oraș în care atât locuitorii, cât și turiștii vor fi conectați printr-o tehnologie inteligentă și integrată“, a spus Oswald Kolb, manager general Continental Sibiu.

Traficul de internet este filtrat prin serviciul Business Internet Security, pentru a limita riscurile de securitate și utilizarea abuzivă a rețelei.

”Creștem calitatea serviciilor de transport, în primul rând prin modernizarea parcului auto al societății de transport public. Pe lângă cele 55 de autobuze noi cumpărate de Tursib, Primăria Sibiu a cumpărat alte 10, și este în curs de a achiziționa alte peste 50 cu fonduri europene. Dar importante sunt și dotările acestora și facilitățile oferite pasagerilor. Autobuzele noi oferă confort și în același timp posibilitatea conectării la informații, prin ecrane led și, mai ales, prin internet“, a declarat Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu.