Acest anunț vine la o săptămână după ce Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a spus că Windows 10 va primi una dintre cele mai semnificative actualizări din ultimul deceniu.

Nadella a spus asta la scurt timp după ce compania a anunțat că nu va livra Windows 10X. Acest sistem de operare a fost inițial conceput pentru dispozitive cu ecran dublu, cum ar fi Surface Neo.

Windows, sistemul de operare dominant pentru computerele personale, reprezintă 14% din veniturile totale ale Microsoft, una dintre cele mai valoroase companii din lume. Compania a realizat două actualizări în fiecare an la sistemul său de operare Windows 10 de când a devenit disponibilă pentru prima dată în 2015.

Windows 11, schimbările aduse pe noul Windows

Numele de cod al noului Windows este Sun Valley și aduce trei mari schimbări sistmeului de operare: un aspect modern, noi funcționalități și un nou magazin de aplicații.

Microsoft Windows 11 va avea un aspect mai modern, mai frumos cu colțuri rotunjite pentru componente precum meniul de Start. De asemenea, vor fi implementate iconițe noi. Windows Center de pe Windows 10X va apărea și pe noul Windows 11.

La nivel de funcționalități: Microsoft face lucrul cu mai multe tab-uri și programe mai ușor și sistemul de operare va ține minte în ce parte a ecranului vrei să ai anumite aplicații deschise. De asemenea, vei primi mai multe informații despre nivelul de baterie al dispozitivului și mai multe detalii despre consumul acesteia. În plus, Microsoft va implementa o nouă secțiune de știri unde vei primi știri despre subiectele de interes și vei putea interacționa cu acestea la fel ca pe Facebook.

Pentru magazinul de aplicații, Microsoft schimbă felul în care dezvoltatorii vor interacționa cu acesta pe Windows 11. Dezvoltatorii vor putea să trimită aplicații către magazin mai ușor, vor putea găzdui aplicații și actualizări prin propria rezțea CDN și vor putea să folosească platforme ecommerce terțe în aplicații.

Acestea sunt informațiile disponibile în acest moment despre următoarea actualizare a sistemului de operare Microsoft. Vedem dacă acesta se va numi Windows 11 2021 sau va rămâne la 10.