Women Startup Competition este un program de incubare care si-a propus să educe și să inspire femeile care doresc să-și lanseze propriile startup-uri și să le ajute în primii ani de dezvoltare a afacerii.

Competiția de pitching derulată de Women Startup Competition, semifinala acesteia având loc la București pe data de 19 septembrie, este destinată startup-urilor early-stage, care au femei în echipa de fondatori sau în cea de conducere.

Participarea în cadrul competiției reprezintă o bună ocazie de networking pentru fondatoarele de networking, beneficiile fiind și la nivel de expunere, validare a ideilor de business, potențiale finanțări și susținere din partea menorilor.

În ultimii 5 ani, în cadrul competiției s-au înscris circa 750 de fondatoare de business din 10 țări.

După cum spuneam, înscrierile pentru semifinala de la București vor putea fi făcute până cu o săptămână înainte de evenimentul de pe 19 septembrie. Echipele care vor fi alese vor susține pe scenă un pitch de 2 minute, alte 3 minute fiind dedicate întrebărilor venite din partea juriului.

Câștigătoarea competiției de la București va fi invitată alături de câștigătoarele din alte țări europene în cadrul finalei care va avea loc la Londra, cel mai posibil, în luna noiembrie.

Semifinalele Women Startup Competition au avut loc și anul trecut la București, la mijlocul lunii februarie.