Toate cele trei telefoane sunt dotate cu un setup triplu de camere de nivel pro. În prim-plan se află senzorul masiv de 50MP al camerei principale cu unghi larg, care are capabilități de înregistrare 8K atât la Xiaomi 12 Pro, cât și la Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro se remarcă prin întregul setup de camere, format din trei senzori de ultimă generație, fiecare de câte 50MP. Cel principal este noul senzor ultra-larg Sony IMX707, capabil să capteze cantități mari de lumină și să ofere imagini avansate, datorită vitezelor mai mari de focalizare și acurateții culorii îmbunătățite. Pe lângă camera principală, Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt echipate cu o cameră cu unghi ultra-wide de 13MP și o cameră telemacro de 5MP, ce asigură filmările din diferite perspective.

Pe lângă elementele de hardware impresionante, Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 beneficiază și de algoritmii avansați AI dezvoltați de Xiaomi. Xiaomi ProFocus identifică în mod inteligent și urmărește traiectoria obiectelor, prevenind imaginile încețoșate sau pierderea focusului atunci când subiectul se află în mișcare. Algoritmii asigură și capabilități de detectare automată ai ochilor și feței. Ultra Night Video se folosește tot de algoritmii dezvoltați de Xiaomi pentru a înregistra clipuri video, chiar și în condiții extreme de luminozitate redusă, ceea ce înseamnă că imaginile vor fi mai clare ca oricând.

Disponibil pe toate cele trei telefoane, One-click AI Cinema oferă nenumărate opțiuni creative de editare video, disponibile la o singură apăsare, cum ar fi modurile Parallel World, Freeze Frame Video și Magic Zoom.

Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 sunt echipate cu procesorul Snapdragon® 8 Gen 1 – cea mai avansată platformă de mobil Qualcomm. Construit pe 4nm, acest procesor îmbunătățește capabilitățile de randare grafică GPU cu 30% și eficiența de consum de energie cu 25%, în comparație cu generația precedentă1. Xiaomi 12X are, de asemenea, un procesor 5G flagship – Snapdragon® 870 – conceput pentru a asigura o utilizare zilnică fluidă. Toate cele trei telefoane au viteze excepționale de încărcare și transfer de date UFS 3.1, dar și memorie RAM LPDDR5, ce asigură viteze de până la 6,400Mbps.

Pentru o experiență optimă de utilizare, seria Xiaomi 12 este dotată și cu sisteme de răcire de înaltă performanță, formate din cameră de vapori foarte mare și straturi multiple de grafit.

Toate cele trei dispozitive asigură experiențe de vizionare de top prin intermediul ecranelor AMOLED DotDisplay, certificate A+ de DisplayMate și cu suport TrueColor. Display-urile sunt protejate de Corning® Gorilla® Glass Victus® și suportă standardul Dolby Vision. Seria Xiaomi 12 are și HDR10+. Xiaomi 12 Pro este certificat SGS Eye Care Display.

De asemenea, Xiaomi 12 Pro redefinește noțiunea de ecran flagship prin experiențele uimitoare de vizionare și utilizare. Display-ul WQHD+ de 6.73 inci are funcția AdaptiveSync Pro care ajustează în mod inteligent ratele de refresh de la 1Hz la 120Hz, în funcție de conținutul redat.

Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt dotate cu cele mai colorate ecrane Xiaomi de până acum, cu peste 68 de miliarde de culori afișate pe display-uri full-HD+ de 6.28 inci. Ambele modele au funcția 120Hz AdaptiveSync.

Nicio experiență cinematică nu este completă fără un sistem audio de nivel profesional. Seria Xiaomi 12 are certificarea SOUND By Harmon Kardon și creează o experiență de ascultare imersivă, cu suport Dolby Atmos. Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt dotate cu difuzoare stereo, ideale pentru sesiunile de gaming sau pentru redarea clipurilor și melodiilor preferate.

Pentru a optimiza experiența utilizatorilor, seria Xiaomi 12 folosește sistemul de operare MIUI 13, lansat la începutul anului. Acest update include stocare mai rapidă, eficiență mai ridicată a acțiunilor din background, procesare mai inteligentă și o durată de viață mai mare a bateriei. Upgrade-ul include noile funcții proprietare Xiaomi: Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms și Smart Balance.

Xiaomi 12 Pro dispune de tehnologia de încărcare incredibil de rapidă 120W Xiaomi HyperCharge. Cu ajutorul acesteia, bateria de 4,600mAh se încarcă complet în doar 18 minute, prin utilizarea modului Boost. Xiaomi 12 Pro livrează astfel capabilități de încărcare de nouă generație, ce se ridică la nivelul așteptărilor utilizatorilor2.

Xiaomi 12 și Xiaomi 12X au baterii de 4,500mAh în carcase compacte. Ambele telefoane au încărcare prin fir turbo, la 67W. Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 se încarcă și wireless la 50W și permit încărcarea inversă la 10W.

Atât Xiaomi 12 Pro, cât și Xiaomi 12 sunt dezvoltate pe baza Xiaomi AdaptiveCharge, un algoritm inteligent de încărcare, ce învață și se adaptează la obiceiurile de utilizare și duce la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Disponibilitate și prețuri

  • Xiaomi 12 Pro este disponibil în două variante de stocare, 8GB+256GB, 12GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 999 USD
  • Xiaomi 12 este disponibil în trei variante de stocare, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 749 USD
  • Xiaomi 12X este disponibil în două variante de stocare, 8GB+128GB, 8GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 649 USD
  • Seria Xiaomi 12 va fi disponibilă și în România. Prețurile din oferta locală vor fi anunțate în curând.