Telefonul Mi 11 vine cu o serie de îmbunătățiri față de predecesorul său, printre care includerea procesorului Qualcomm Snapdragon 888, camera triplă de 108MP, sonorizare cinematică și încărcare wireless de 50W.

În primul rând, la nivel de componente vorbim de unele de top precum procesorul performant Snapdragon 888, 8 GB memorie RAM de noua generație LPDDR5 și 128 sau 256 GB spațiu de stocare. Bateria este una solidă de 4600 mAh ce poate fi încărcată la 55 de wați pe fir și la 50 de wați wireless.

Nici ecranul nu pare să fie mai prejos deoarece telefonul are un panou OLED de 6,8 inci cu o rezoluție QHD+, o rată de refresh de 120 Hz și o luminozitate maximă de 1500 de niți, adică un ecran similar cu cel regăsit pe S21 Ultra. Display-ul Xiaomi Mi 11 a primit calificativul A+, precum și un premiu pentru cele mai bune ecrane din partea DisplayMate, una dintre cele mai reputate instituții de certificare a ecranelor din întreaga lume. Rată de răspuns a ecranului este de 480Hz și are o densitate de culoare pe 10 biți. Se pare că Xiaomi nu a uitat de sunet și a pus două difuzoare stereo pe telefon ce sunt certificate Harmon Kardon. Designul este unu clasic cu margini curbate, însă de data aceasta avem un ecran mat și pe care nu se văd amprentele. Spatele și fața sunt acoperite de Gorilla Glass 7. Telefonul rulează cu Android 11, peste care este aplicată interfața MIUI 12.5

Sistemul foto al telefonului este bazat pe un senzor principal de 108 MP, alături de unul ultrawide de 13 MP și unul de 5 MP intitulat „telemacro”. Camera de selfie de 20 MP. Toate cele trei camere - principală, ultra-wide și frontală au capacități night mode îmbunătățite. Tehnologia video de noaptereduce nivelul de zgomot, pentru realizarea unor filmări de noapte mult mai clare. Cele șase moduri cinematice te pot ajuta să fii creativ. Spre exemplu, modul Parallel World dublează și inversează cadrul pentru a da impresia unei lumi în oglindă, în timp ce modul Freeze Frame Video îngheață și clonează cadrele. Iubitorii de filme vor aprecia modul Magic Zoom care oferă iluzia unei camere care face zoom in și zoom out în același timp, efect foarte popular în filmele thriller.

Standardele industriei sunt împinse și mai departe pentru că Mi 11 oferă un nivel de control al filmării profesional prin înregistrarea HDR10+ și noul mod Pro Time-lapse, care ajustează automat timpul de expunere, ISO-ul și diafragma, astfel încât utilizatorii să se poată descurca în orice condiții de lumină. Și modurile de editare video sunt îmbunătățite prin caracteristici AI avansate, printre ele numărându-se AI Erase 2.0 care le permite utilizatorilor să înlăture obiectele nedorite sau liniile din imagini, printr-un singur click.

Cum se compară cu Xiaomi Mi 10 sau Mi 10T Pro

Prin tehnologia de procesare avansată de 5nm, Mi 11 este mai rapid, mai puternic și mai eficient decât predecesorul său. Telefonul nu doar că suportă experiențe de gaming 2K/120fps/HDR, dar are și opt nuclee, la care se adaugă un nucleu masiv Arm Cortex-X1 care îmbunătățește performanțele. Memoria LPDDR5 de 3,200MHz asigură o viteză incredibilă de transfer a datelor de 6,400Mbps, față de 5,500Mbps de la modelul anterior. De asemenea, telefonul ar trebui să fie mai rece atunci când este solicitat decât predecesorii datorită unui sistem nou de răcire numit Liquid Cool.

Xiaomi Mi 11 rulează Android 11 și are MIUI 12.5, un update intermediar, conceput pe baza MIUI 12, axat pe optimizarea sistemului. După o actualizare completă a sistemului UI, utilizarea unității centrale de procesare a fost redusă cu până la 22% și consumul de energie cu până la 15%, iar performanțele și grafica au fost îmbunătățite.. La sistemele anterioare, folosirea ecranului și alte activități erau redate pe un singur flux, memoria unității centrale de procesare era afectată și astfel mișcările deveneau uneori sacadate. În cazul MIUI 12.5, folosirea ecranului a primit un flux dedicat, celelalte activități nu mai interferează, iar răspunsul ecranului este instant.

Un alt punct forte al MIUI 12.5 este reprezentat de aplicațiile de sistem ce nu pot fi dezinstalate. Dacă marea majoritate a aplicațiilor din noul sistem de operare pot fi dezinstalate, cele care sunt integrate în nucleul său pot fi ascunse.

Primele telefoane care vor primi update-ul MIUI 12.5 în trimestrul al doilea din 2021 vor fi: Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 11. În al doilea val vor fi incluse mai multe dispozitive Xiaomi.

Xiaomi Mi 11 preț

Mi 11 vine cu două variante de stocare: 8GB+128GB și 8GB+256GB cu memorie îmbunătățită LPDDR5 3200MHz RAM + spațiu de stocare UFS 3.1. Începând de la prețul recomandat de vânzare de 749€, Mi 11 va fi disponibil din luna februarie. Prețul și disponibilitatea la nivel local vor fi anunțate în curând.