Zeci de milioane de dolari vor fi direcţionate către acest proiect, incluzând granturi de până la 10 milioane de dolari, care vor merge direct către cei care înfiinţează şi conduc aceste comunităţi.

În plus, au fost introduse noi funcţionalităţi, ce vin în sprijinul administratorilor de grupuri şi susţin dezvoltarea echipei de ingineri din Londra, aceştia din urmă fiind responsabili cu dezvoltarea tehnologiilor pentru siguranţa utilizatorilor.

Peste 300 de lideri de comunităţi din Europa s-au reunit la Londra cu ocazia Facebook Communities Summit Europe. Printre aceştia se numără Blind Veterans UK, o organizaţie de advocacy ce oferă sprijin material şi financiar veteranilor de război nevăzători şi familiilor acestora; Donna Mamma, un grup de susţinere din Franţa, unde mamele pot primi sfaturi şi informaţii preţioase; Girl State UK, iniţiativă ce apreciază şi reuneşte comunitatea femeilor ce practică skateboarding; High Society PL, un grup dedicat pasionaţilor de tenişi şi Berlin Bruisers, primul club de rugby deschis persoanelor gay.

Despre programul Facebook Community Leadership

Liderii de comunităţi ne spun adesea că un plus de sprijin din partea noastră i-ar ajuta să aibă un impact şi mai mare. Programul Facebook Community Leadership îşi propune să susţină liderii din întreaga lume ce construiesc comunităţi folosind paleta de aplicaţii şi servicii Facebook. Acestea includ:

· Oportunităţi de rezidenţă şi programe de cercetare (Fellowship), prin care liderii de comunităţi pot beneficia de training, suport şi finanţare

· Dintre aceştia, un număr maxim de 5 participanţi vor fi selectaţi ca lideri de comunităţi în rezidenţă şi vor primi fiecare până la 1.000.000$ pentru a îşi finanţa propunerile

· Un număr maxim de 100 de lideri vor fi selectaţi pentru programele de cercetare (Fellowship) şi vor primi până la 50.000$ pentru a finanţa o iniţiativă punctuală la nivelul comunităţii

· Cercurile Community Leadeship reunesc liderii de comunităţi, astfel încât aceştia să se poată întâlni faţă în faţă pentru a interacţiona, învăţa şi colabora unii cu ceilalţi. Trei astfel de cercuri au fost organizate în Statele Unite ale Americii în 2017, iar iniţiativa va fi extinsă la nivel global anul acesta.

· Grupurile pentru Facebook Power Admins, din care fac parte la ora actuală peste 10.000 de administratori de grup din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, se extind pentru ca tot mai mulţi membri să poată beneficia de sfaturi şi să interacţioneze cu echipa Facebook, testând noile funcţionalităţi şi oferind feedback.

Înscrierea în programele de rezidenţă şi cercetare (Fellowship) este acum deschisă. Pentru a afla mai multe detalii, sau aplica pentru una dintre aceste iniţiative, puteţi vizita https://communities-fb-com.go-vip.co/

Noi instrumente pentru administratorii de grupuri şi membrii acestora

Administratorii de grupuri vor să îşi păstreze comunităţile sigure, organizate şi implicate. Patru noi instrumente vin în sprijinul acestui obiectiv:

· Facilităţi pentru administratori: informaţiile despre solicitările de înscriere, Group Insights şi alte date relevante sunt acum grupate într-o locaţie unică, astfel încât gestionarea grupului să fie mai uşoară, iar administratorii să aibă mai mult timp pentru a interacţiona cu membrii

· Anunţuri în cadrul grupului: administratorii îşi doresc să poată împărtăşi noutăţi într-o manieră cât mai simplă, de aceea a fost introdusă o funcţie ce le permite să posteze până la 10 anunţuri, afişate în partea de sus

· Regulile grupului: siguranţa comunităţilor este importantă. Administratorii pot crea acum o secţiune dedicată regulilor, pentru ca acestea să fie împărtăşite în mod eficient cu membrii respectivului grup

· Personalizarea: fiecare comunitate are o identitate proprie. Administratorii îi pot asocia acum o anumită culoare, ce va fi afişată în toate secţiunile grupului.

Echipă de ingineri din Londra specializată în siguranţa comunităţilor

O echipă de ingineri din întreaga lume contribuie la dezvoltarea tehnologiilor care menţin comunităţile în siguranţă. Londra înseamnă „acasă“ pentru cel mai mare hub de inginerie din afara Statelor Unite ale Americii şi, până la finalul anului 2018, numărul angajaţilor ce lucrează aici pentru aceste proiecte se va dubla.

Activitatea inginerilor Facebook pentru siguranţa comunităţilor include:

· Detectarea şi închiderea conturilor false: "lucrăm în permanenţă pentru a ne asigura că Facebook este o comunitate de oameni care pot interacţiona în mod autentic, cu persoane reale".

· Protejarea persoanelor: limitarea unor fenomene precum hărţuirea sau înşelătoria poate avea loc atât în realitate, cât şi pe Facebook, cu ajutorul unor instrumente mai eficiente de a identifica aceste probleme şi a le soluţiona.

· Îmbunătăţirea modului în care conţinutul este raportat: "oamenii trebuie să poată oferi cu uşurinţă feedback despre ceea ce nu ar trebuie să se afle pe Facebook, ceea ce merge în paralel cu detectarea automată. Oamenii găsesc plus valoare şi sprijin în cadrul comunităţii, fie on-line, fie în persoană. Programele şi instrumentele anunţate acum au rolul de a susţine administratorii care conduc aceste comunităţi, pentru ca ei să poată dezvolta şi consolida legătura dintre membri. Aceşti lideri ne inspiră şi ne dorim să lucrăm pe termen lung pentru a îi sprijini".