Unul dintre cele mai mici și mai ușoare laptopuri de 13 inchi din lume, ZenBook 13 are un ecran NanoEdge cu ramă îngustă pe toate cele patru laturi pentru un raport ecran/corp de până la 95%. Astfel laptopul are un aspect elegant, iar greutatea de doar 1,22 kg și bateria, ce oferă autonomie de până la 13 ore, îl fac potrivit pentru pasionații de design, dar și profesioniștilor care călătoresc frecvent.

ZenBook 13 este un laptop capabil datorită procesorului Intel Core i7, generația opta, plăcii video NVIDIA GeForce MX250 și a stocării ultra-rapide SSD pe PCIe, iar memoria RAM poate ajunge până la 16 GB RAM.

Laptopul este ideal pentru crearea de documente, retușarea fotografiilor sau pentru editare video. Ai putea să-l folosești și pentru jocuri precum Fortnite sau Dota 2, dar nu te aștepta să te joci cu succes cele mai noi titluri.

Nu putea fi un nou laptop Asus fără ca acesta să nu aibă încorporat touchpad-ul inteligent ScreenPad, ce poate funcționa și ca un ecran secundar. Noua interfață este asemănătoare cu cea a smartphone-urilor, permite gestionarea ușoară a sarcinilor și crearea unor fluxuri de lucru simultane.

Noul ZenBook 13 dispune de Wi-Fi 5 (802.11ac) din clasa gigabit pentru download ultra-rapid și streaming fluid cu o acoperire mai largă și conexiuni stabile.

Având la bază noul software ScreenXpert, ecranul tactil ScreenPad 2.0 are o diagonală de 5,65 inchi și vine cu câteva funcții noi. De pildă, Quick Key permite automatizarea cu o singură atingere a combinațiilor complexe de taste, Handwriting preia scrisul de mână într-un mod firesc, iar Number Key ajută la introducerea rapidă de date. Interfața redesenată este mai intuitivă, simplificându-i utilizarea. Dezvoltatorii terți pot, de asemenea, să folosească ASUS API pentru a optimiza software-ul lor și experiența utilizatorilor pentru ScreenPad.

Cei de la Asus susțin că ZenBook 13 are cea mai mică amprentă din clasa sa, mulțumită ecranului NanoEdge cu ramă foarte îngustă. Raportul ecran/corp ajunge la 95%, maximizând aria vizibilă într-un spațiu minim. Modelele beneficiază de finisajele metalice, iar balamaua ASUS ErgoLift înclină tastatura pentru o experiență confortabilă de scris și ajută răcirea laptopului.

Mai multe configurații ZenBook 13 sunt disponibile în ofertele magazinelor de specialitate din țară, iar prețurile pornesc de la 4900 de lei.