Aflat la prima ediție, evenimentul propune o abordare inovatoare pentru România din perspectiva cercetării sociale. Cercetarea și analiza de date contribuie substanțial la dezvoltarea societății într-o direcție incluzivă și durabilă prin generarea de soluții inovatoare bazate pe dovezi.

Conceptul școlii de vară este în sine unul inovator – aduce la un loc oameni din universități, profesioniști din business, oameni cu experiență în mediul public și activiști din societatea civilă care împărtășesc din cunoștințele proprii cu scopul de a expune participanții la o experiență unică de co-învățare. Sesiunile școlii de vară includ abordări și metode teoretice de cercetare socială, mixate cu aplicații practice, toate cu scopul de a oferi cele mai inovatoare și disruptive instrumente.

În plus, școala de vară se bucură de participarea a 3 profesori cu expertiză internațională în domeniilor lor: Filip Agneessens, University of Surrey și University of Oxford, Marea Britanie, John McLevey, University of Waterloo, Canada și Kai Purnhagen, Wageningen University, Olanda.

„Scopul acestei școli de vară este de a aduce studenți, absolvenți și cercetători laolaltă cu antreprenori, specialiști și lideri de opinie și a genera un spațiu de învățare și dezbatere despre provocările societale actuale, precum și despre soluțiile inovatoare și durabile pe care le putem genera pentru acestea. Pentru a oferi o experiență de învățare cât mai cuprinzătoare reunim în spectrul tematic al școlii cursuri despre planificare urbană, Smart Cities, metode de cercetare experimentală, analiza rețelelor sociale sau Open Data. Am conceput această școală de vară că o contribuție pe care vrem să o aducem noi, cei implicați, la dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România și regiune”, afirmă Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Școala de vară RMSS19 este deschisă unui public larg. Încurajăm studenții, doctoranzii și post-doctoranzii, dar și cadrele didactice, cercetătorii, reprezentanții think-tank-urilor și ONG-urilor, antreprenorii și profesioniștii din sectorul privat precum și funcționarii publici să participe la programul nostru”, a declarat reprezentantul companiei.

Programul RMSS19 include preponderent ateliere, completate de prezentări și studii de caz care abordează metode de cercetare calitativă, cantitativă și mixtă, împreună cu sesiuni pe subiecte speciale, precum Open Data, Bună Guvernare, Design Thinking, co-creare și participare civică.

Școala de vară va avea sesiuni conduse de membri ai facultăților din cadrul universităților Transilvania, și Saskatchewan, ai Academiei de Studii Economice, Iceberg și mulți alți membri ai societății civile, sectoarelor public și privat, pe teme gândite în jurul planificării urbane, smart cities, platforme de cercetare experimentală și analiza rețelelor sociale.

Înscrierile se fac pe pagina școlii de vară https://socialdata.iceberg.ro. Iceberg reuneste un ecosistem de profesioniști multidisciplinari care oferă servicii de strategie, consultanță, servicii digitale și tehnologice în întreaga Europă de Est. Compania se află într-o continuă creștere și dezvoltare a portofoliul de servicii, tehnologii și clienți. Compania se afla in centrul Clusterului pentru Inovație și Tehnologie - ALT BRASOV - unul dintre cele 4 centre de inovatie digitala (Digital Innovation Hub) din România - și oferă suport pentru transformarea digitală a IMM-urilor și a companiilor medii în domenii precum Industria 4.0, orașe inteligente, mobilitate și esănătate prin Centrul de transfer tehnologic- I4T. Detalii pe www.iceberg.ro