Reprezentanți ai instituțiilor publice și ai societății civile, arhitecți, specialiști din organizații de mediu, designeri, antreprenori și inovatori sunt invitați să contribuie la definirea de noi instrumente și activități pentru protejarea mediului înconjurător.

Climathon-ul este o inițiativă pornită de EIT Climate-KIC, o comunitate europeană de învățare și inovare care are ca scop accelerarea și tranziția la o economie cu zero emisii de carbon. În 2018, Climathon-ul a avut loc simultan în 113 orașe din 46 de țări și 6 continente, la care au participat 5000 de oameni și au fost dezbătute 196 de teme.

Climathon Bucharest este adresat tuturor celor care pot propune acțiuni fezabile și de impact, profesioniștilor din organizații de mediu, specialiști din construcții, arhitecți sau designeri, antreprenori, inovatori și pasionați de tehnologie.

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 22 octombrie aici.

Pe durata celor 2 zile, echipele participante vor beneficia de sprijinul mentorilor și al specialiștilor în cadrul unor sesiuni de feedback, project management, dezvotare de aptitudini de prezentare și definire a următorilor pași. Pentru fiecare provocare adresată în cadrul programului, va fi desemnată o echipă câștigătoare, care va beneficia de câte un premiu de 5.000 de euro și suport după terminarea hackathon-ului.

Astfel, pe 25 octombrie, Impact Hub Bucharest organizează și găzduiește Climathon-ul de 24 de ore în locația din Timpuri Noi. Această inițiativă este susținută din punct de vedere strategic de către Ministerul Mediului, dar și de partenerii care au acceptat invitația de a propune provocări ce urmează să fie soluționate în timpul hackathon-ului: WWF Romania și Urban Monkey.

”Suntem un promotor al nevoii de inovație în toate domeniile și credem că este și responsabilitatea noastră să aducem împreună actorii care pot face o diferență în zona de mediu și schimbări climatice. Ne folosim de rețeaua noastră de resurse-cheie și inovatori pentru o experiență de co-creare a acestor soluții și a ne implica în dezvoltarea lor” a declarat Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest.

WWF vine cu o provocare prin care propune să creștem gradul de transparență și implicare a societății civile și a publicului în aprobarea proiectelor care vizează investiții naționale și europene mari în transport, energie și agricultură din cadrul SEA (Strategic Environmental Assesments) pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Urban Monkey atrage atenția asupra refacerii spațiului comunitar pentru grădini urbane, soluție care ar putea să îmbunătățească viața locuitorilor din București. Acest apel de transformare este argumentat prin faptul că Bucureștiul este al 7-lea cel mai poluat oraș din Europa, iar suprafața verde per locuitor este de aproape 10 mp (în timp ce în Viena este de 12 ori mai mare).