Turneele online și-au aflat echipele calificate pentru evenimentul din București, de la Romexpo. Pentru semifinalele de Counter-Strike: Global Offensive s-au calificat Bprogaming.com (Bulgaria), Without Warning (Bulgaria), SinnerS (România) și Aryo eSports (România), pentru titlul de campioni la League of Legends se vor duela Bontech (Croatia), RIFT Esports (Ungaria), x25 eSports (Serbia) și Nexus Gaming (România), în timp ce finaliștii la Hearthstone sunt Giorgaros “Likeabawse” Papadimitrako (Grecia) și Alexandru „AlexR28” Riti (România).

Jucătorii ajunși în această fază finală a competiției se vor duela pentru o sumă totală de 11.000€. Turneele de Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends au câte un fond de premiere de 5.000€, în timp ce competiției de Hearthstone i-a fost alocată suma de 1.000€.

Premiile vor fi împărțite în felul următor:

Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends

Locul 1 – 2.500€

Locul 2 – 1.500€

Locul 3 – 600€

Locul 4 – 400€

Hearthstone

Locul 1 – 700€

Locul 2 – 300€

Pentru a ajunge în fazele finale, echipe din 13 țări din Sud-Estul Europei s-au putut înscrie în faza calificărilor. Țările admise la aceată competiție au fost: România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia Herțegovina, Muntenegru, Macedonia și Albania.

Semifinalele și finalele ESL Southeast Europe Championship se vor disputa în cadrul Bucharest Gaming Week în perioada 27-28 ianuarie, la Romexpo, pavilioanele C4-C5.