Este o tradiție deja, ca oamenii de afaceri români din toată lumea să se reunească în fiecare an în România la RePatriot Summit. Generator de afaceri și de idei strategice, evenimentul este deja la a VII-a ediție și în acest an se va desfășura între 6-9 octombrie 2022, în Iași, Capitala Culturală a României, și în Chișinău, Capitala Republicii Moldova. Summitul va aborda cele două provocări majore care au impact asupra românilor de pretutindeni: Războiul și Criza și va căuta soluții de răspuns adecvat pentru un viitor mai bun.

“Cineva, la o ediție anterioară, spunea că Summitul Repatriot este un fel de Davos doar al Românilor. Noi ne dorim ca fiecare sat al României să fie Davos măcar odată pe an când se întorc fiii satului acasă. Chiar dacă locul nostru este peste tot în lume și unde este inima fiecăruia, este esențial să fim conectați permanent cu patria mamă. După București, Brașov, Alba Iulia, Suceava, Sfântu Gheorghe a venit vremea ca Iașul și Chișinăul să fie locațiile de desfășurare pentru întrunirea noastră anuală.

Summitul din acest an va fi o ocazie specială de comunicare a soluțiilor noastre, a ceea ce facem noi și ce ne dorim să realizăm împreună cu administrația centrală și locală, cu liderii societății românești în ansamblu. Mesajul nostru va fi o chemare pentru găsirea soluțiilor inteligente și încrederii că putem face față împreună provocărilor timpului acesta.” a declarat Marius Bostan - inițiator RePatriot.

Pe 7 Octombrie seara va avea loc mult așteptata Gala Repatriot Top 100 Români de Pretutindeni care va aduce în atenția publicului și va celebra încă 100 de români remarcabili din afara granițelor aducând pe scena acestui an noi valori românești. În cadrul galei de anul acesta, vor fi celebrați și aplaudați 100 de români care au excelat în 10 domenii cheie, precum și persoane din diaspora care aleg consecvent să se implice cu încredere și dedicare în dezvoltarea economică, culturală și socială a României.

“Summitul Repatriot de anul acesta este un adevărat maraton de conectare, căutare de soluții și dezvoltare de oportunități reale de afaceri al familiei extinse a românilor de pretutindeni, menit să aducă împreună la Iași și Chișinău oameni valoroși care își pun experiența și expertiza la bătaie pentru a face lucrurile să meargă. Prin participarea la eforturile de dezvoltare ale României și Republicii Moldova și prin mai multă inteligență, cooperare și dezvoltare vom depăși aceste momente de cumpănă “ - a spus Felix Pătrășcanu Vicepreședinte RBL, unul din liderii Repatriot.

Acest eveniment, ce adună laolaltă antreprenori români de pretutindeni, este un motiv justificat de bucurie a revederii, de elogiere a spiritului creator românesc și de împărtășire a unor experiențe de viață și de afaceri dar și de găsirea unor noi proiecte comune în beneficiul României. În același timp, românii de pretutindeni sunt invitați la masa oportunităților de afaceri și dezvoltare pe care România și Republica Moldova le oferă. Sunt încurajați să acționeze pentru schimbarea în bine a destinului acestora și al fiecăruia dintre cei care cred și investesc.

Agenda preliminară și alte detalii și înscrieri pentru participare se pot găsi aici.

Parteneri corporate: Banca Transilvania, Orange România, Dedeman, Transgaz, Aqua Carpatica, FAN Courier, Simtel, Libra Bank, DDS Diagnostic, Formtex, Victoria Bank, Secom, AGN Depot, Art & Craft, Digital Park, Digore & Partners.

Parteneri media și instituționali: TVR, TVR2, TVR Moldova, Newsweek, Trinitas, Voss Review, FNTM, AIR, ARB, ARIR, CCIR, Invest Moldova, CONAF, Primăria Municipiului Iași, CNIPMMR, FAB Iasi, Consiliul Județean Iași, AHK, PIN Magazine, Curs de Guvernare, LSORM.