Planurile retailerului românesc

În această lună, retailerul online împlinește 10 ani de la lansarea pe piața ecommerce din România și peste 1 milion de rochii vândute online. Obiectivul business-ului online este creșterea notorietății brandului propriu DY Fashion, mărirea capacității de producție și creșterea numărului de modele din colecțiile proprii.

Brandul propriu a fost lansat în 2021 în colaboarare cu designerul Irina Mușat. În momentul de față, 10% din vânzări îl reprezintă brandul propriu, iar până la finalul anului 2022 reprezentanții DY Fashion estimează o creștere de până la 20%.

Compania investește constant în digitalizarea platformei magazinului online și optimizarea proceselor, având ca obiectiv creșterea eficienței echipei, din care fac parte 30 persoane. Investițiile anuale în dyfashion.ro se ridică la peste 2 milioane euro (inclusiv investițiile în promovare).

Business-ul care sprijină producția locală de fashion

În 2020, cifra de afaceri a fost de aproximativ 17,4 milioane lei (aprox 3,5 milioane euro), iar in 2021 CA a fost de aproximativ 21 milioane lei (aprox 4,2 milioane euro). Pentru 2022, compania estimează o cifră de afaceri de 5 milioane euro, cu o marjă de 10%.

În medie, pe dyfashion.ro se realizează 12.000 - 14.000 de comenzi pe lună, iar cele mai multe comenzi vin din Bucureșți, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Constanța, Timișoara.

În prezent, pe site se regăsesc peste 29.000 articole diferite de la cele mai populare branduri românești: MBG Collection, Moze, La Donna, Ginette, Leonard Collection, Viada, plus colecțiile proprii DY Fashion.

dyfashion.ro comercializează online doar produse vestimentare românești realizate de ateliere, fabrici de confecţii și branduri româneşti. Din momentul lansării din anul 2012, unul dintre obiectivele antreprenorilor Irina și Dragoș Aipu, cei doi fondatori ai companiei DY Fashion, a fost susținerea și promovarea producției locale de fashion.

“În cei 10 ani de când am lansat DY Fashion am decis să apelăm la micilie ateliere şi fabrici de confecţii româneşti pentru a le promova produsele în magazinul online în primul rând datorită calităţii produselor net superioară rochiilor aduse din alte ţări şi în al doilea rând pentru a susţine aceşti producători şi afacerile lor. Credem cu tărie în susţinerea producţiei locale şi în beneficiile care vin în timp în urma acestor acţiuni”, spun Irina și Dragoș Aipu, co-fondatorii DY Fashion.