Odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S21, Samsung a anunțat și Samsung Smart Tag, un dispozitiv mic, ieftin și care te ajută să nu pierzi lucruri. Oricât de banal poate suna acest lucru, e important în viața de zi cu zi și are numeroase întrebuințări.

Samsung Galaxy Smart Tag e un tracker cu Bluetooth Low Energy care se conectează la aplicația SmartThings Find pe dispozitivele Galaxy și te ajută să găsești lucruri. Poți să-l agăți de orice obiect ai nevoie.

Dispozitivul funcționează până la 118 metri direct cu telefonul tău, dacă ai pierdut ceva în casă, dar și de la distanță, pentru că folosește semnalul de la alte dispozitive Samsung Galaxy pentru a-ți transmite un „ping” și tu să știi aproximativ unde este obiectul pe care l-ai pierdut. În plus, dacă ți-au automatizat casa cu ajutorul Samsung, poți să folosești butonul de pe SmartTag pentru a controla luminile sau alte obiecte inteligente înainte să ajungi acasă.

Noi am făcut o listă de 4 lucruri pe care le poți face cu un Smart Tag și la care este util.

1. Îți găsești cheile de la casă

Chiar dacă e pandemie și unii dintre noi nu prea ies din case prea des, cheile de la casă rămân unele dintre lucrurile cele mai pierdute. Le pui în geantă, schimbi ghiozdanul, le pui în buzunar sau le uiți în mașină. Nu știu cum ești tu, dar mie m i se întâmplă destul de des asta.

Un tracker bluetooth cum e Samsung Smart Tag poate să ajute să găsești cheile mai ușor, indiferent dacă le-ai uitat în mașină sau la birou. Cum funcționează acest lucru? Dacă ești aproape de chei vei vedea unde este Smart Tag-ul în aplicația SmartThings Find, iar dacă ești mai departe, Smart Tag-ul se va folosi de alte dispozitive Galaxy ca să poată să transmită un semnal criptat către tine. Așa vei ști unde este localizat cu aproximație.

2. Te asiguri că cel mic e unde trebuie

Dacă îi dai copilului un telefon Samsung Galaxy, dar pui și un Smart Tag la ghiozdan sau la gât, de exemplu, poți să știi în permanență unde este acesta sau măcar aproximativ. Asta nu înseamnă că trebuie să-l spionezi, ci pur și simplu să fii liniștit că este la grădiniță sau școală, dacă nu le face online sau dacă este la un prieten, așa cum a zis-o. Evident, e o soluție care nu schimbă discuțiile și comunicarea, dar poate să te ajute să fii mai liniștit când muncești.

3. Ai grjă de animalele tale

O altă funcție utilă a unui Samsung Smart Tag e să ai grijă unde sunt animalele tale. Să zicem că ești în parc și câinele fuge de lângă tine, vei putea să-l găsești mai ușor cu ajutorul semnalului sonor de pe Samsung Smart Tag sau chiar din aplicație, pentru că vei vedea unde este. Astfel, tehnologia te ajută să nu pierzi chiar și cele mai zglobii animale.

4. Știi unde e bagajul tău

Știu că nu ai mai călătorit de multă vreme. Cel puțin dacă ești ca mine. Dar cel mai rău lucru e să ajungi pe un aeroport din străinătate și să realizezi că bagajul tău nu e lângă tine. Sau să dispară în timp ce nu erai atent. Așa că poți pune Samsung Smart Tag în interiorul unui troller pentru a fi sigur că nu este rupt sau stricat, iar apoi vei ști unde sunt bagajele tale în permanență.