Astfel, britanicii au pus deoparte 50 de milioane de lire sterline (peste 56 de milioane de euro) pentru investiții în startup-uri promițătoare, scriu cei de la Finextra.

Fondul creat de Nationwide va avea ca focus domenii precum imobiliare, bunăstare financiară, comunități, banking-as-a-platform, și chiar date personale.

Potrivit reprezentanților Nationwide, lansarea acestui fond de investiții a fost alimentată de dorința de a fi în avangarda tendințelor din lumea digitală și de a nu pierde teren în fața competitorilor.

Deja au făcut și o primă investiție: susțin financiar acasa, un startup tech care îi ajută atât pe chiriași cât și pe proprietarii de apartamente care locuiesc împreună să împartă cheltuielile zilnice.

Din zona de imobiliare și JLL, una dintre cele mai cunoscute companii de consultanță imobiliară, a decis să facă pasul și spre lumea tehnologiei prin lansarea unui fond de investiții. JLL își dorește să investească în startup-uri care reușesc să îmbine domeniul tech cu domeniul imobiliarelor pentru a îmbunătăți atât zona de dezvoltare imobiliară, cât și cea de asset management.