Fie că te gândești să îți cumperi o cameră sport pentru a înregistra o activitate și nu știi ce ai putea face cu ea după, fie că ai deja una prin casă, dar nu ai mai folosit-o de ceva timp, noi am compilat o listă cu lucruri pe care le poți face cu o cameră de acțiune.

Ideea pentru acest articol ne-a venit după ce am înregistrat o serie de review-uri într-o mașină de ultimă generație și ne-am folosit de un Sony Action Cam FDR X3000, o cameră lansată în urmă cu aproximativ doi ani, dar cu specificații și performanțe foarte actuale.

Ce este o cameră sport sau o cameră de acțiune

O cameră sport sau o cameră de acțiune este o cameră gândită special pentru a rezista la fel de fel de situații extreme, la sporturi, la trânte. Este de dimensiuni reduse și, de cele mai multe ori, are lentile wide, pentru a surprinde cât mai multe din mediul înconjurător. Poate fi rezistentă la apă sau poate avea carcase speciale și, în general, beneficiază de numeroase accesorii care permit prinderea ei de suprafețe diverse, de căști de protecție, de ghidoane etc.

Modelul folosit de noi, Sony Action Cam FDR X3000 are un senzor de 1/2,5” de 8,2MP și știe să filmeze chiar și 4K. Stabilizarea este absolut excelentă, deci dacă vreți imagini line chiar și în condiții extreme (mountain biking, de exemplu), acest model este ideal. Camera înregistrează și sunetul cu o claritate foarte mare, iar corpul ei este rezistent la stropire și la îngheț. În plus, în pachet este inclusă o carcasă specială, care permite scufundarea, care este rezistentă și la șocuri și la praf. O puteți cumpăra de aici.

Este o cameră excelentă pentru pasionații de sporturi extreme, dar nu numai. Acum că am detaliat ce e o cameră sport și am dat și un exemplu, să vedem ce ai putea face cu ea.

Lucruri pe care le poți face cu o cameră de acțiune

  • Începe un vlog. Dacă vrei să începi propriul tău vlog și încă nu știi exact cu ce să te filmezi, o cameră de acțiune ar putea fi gadgetul potrivit pentru tine, cel puțin pentru început. Calitatea înregistrărilor este mai mare decât în cazul smartphone-ului, iar unghiul larg ar putea oferi o perspectivă interesantă clipurilor.
  • Cea mai compactă cameră point and shoot.
  • Cameră pentru bicicliștii urbani. Dacă bicicleta este mijlocul tău de transport preferat, deja știi că Bucureștiul poate fi foarte neprietenos pentru cei cu două roți. De fiecare dată când pornești la drum, nu strică să ai montată o cameră de acțiune pe ghidon, pentru ca în caz de accident sau diverse neplăceri să îți poți demonstra nevinovăția.
  • Asistent de parcare. Și dacă tot am ajuns la capitolul ”vehicule”, o cameră de acțiune poate fi de ajutor atunci când parchezi cu spatele în spații strâmte. Tot ce trebuie să faci este să o montezi pe lunetă, să pornești aplicația în smartphone, iar unghiul larg de filmare te va ajuta să vezi celelalte mașini și bordurile sau alte obiecte - asta în cazul în care nu ai deja camere de parcare pentru mașina ta.
  • O viața din ziua câinelui tău. Dacă ți-ai dorit vreodată să vezi lumea din perspectiva animalului tău de companie sau dacă, pur și simplu, ești curios să vezi ce face cât ești tu plecat de acasă, leagă-i o cameră sport de zgardă și lasă-te plimbat prin curte - a ta sau a vecinului.
  • Surprinde cele mai frumoase time-lapse-uri. Pentru filmări spectaculoase, îți recomandăm să folosești funcția de time lapse de pe Sony Action Cam. Alege un cadru frumos, chiar înainte de apus și pornește filmarea, iar camera va genera pentru tine un clip, pe repede înainte, care arată agitația vieții și lăsarea soarelui.