Compania suedeză Rebtel a primit 8 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Balderton Capital și un investitor existent, Index Ventures. Banii vor fi folosiți pentru a lansa o ofertă bancară în Uniunea Europeană și Statele Unite, relatează publicația fintech.finance. Pe lângă aceasta, Rebtel mai oferă servicii de comunicare preferențiale și oferte de muncă la cerere.

Rebtel este un startup de tip VoIP (Voice over Internet Protocol) care operează o platformă pentru apeluri internaționale vocale și sesiuni multimedia prin internet accesibile pentru imigranți.

Investițiile primite ar viza aproximativ jumătate dintre imigranții din întreaga lume care nu beneficiază de servicii bancare. Nu se cunosc prea multe detalii despre cum va funcționa sistemul bancar digital, dar startup-ul își propune să îl lanseze până la sfârșitul anului 2018.

Compania își dorește să deservească imigranți de orice fel, indiferent dacă se mută din propria alegere sau ca refugiați. „Atunci când se mută într-o țară nouă, fie că este vorba despre muncă, iubire sau un nou început, mulți imigranți nu au istoricul de credit sau financiar necesar pentru a se pune pe picioare”, a declarat Magnus Larson, CEO al Rebtel. „Prin introducerea acestui serviciu, sperăm să slăbim barierele în calea succesului imigranților și să-i ajutăm să prospere oriunde ar ateriza”.

Serviciile curente oferite de Rebtel le permite clienților să efectueze apeluri nelimitate către una dintre cele 56 de țări de pe listă, la un tarif de 10 dolari pe lună. Pentru celelalte țări, oferă prețuri comparabile cu alte servicii similare.

Odată cu această nouă rundă de finanțare, suma totală primită de Rebtel se ridică la 28 milioane dolari, după ce a primit 20 milioane de dolari, în 2006, de la Index Ventures și Benchmark Capital.