Cele 15 echipe au fost preselectate, anterior, în cadrul celor cinci evenimente Bright Nights organizate în perioada decembrie 2020, respectiv martie 2021. În urma preselecției, echipele au trecut printr-o etapă de preincubare care a constat într-o serie de întâlniri, asistență, feedback și ateliere cu profesioniști din domeniu.

Evenimentul de sâmbătă a fost jurizat de nouă membri din diferite domenii, fiecare dintre ei având experiență vastă în dezvoltarea sau finanțarea de startup-uri de tehnologie: Alin Mercheș (Mobiversal), Jan Lukacs (Paymo), Buștean Dan Cristian (Helion), Ștefan Munteanu (ROETCO), Vlad Sarca (investitor), Istvan Barta (Tracknamic), Monica Obogeanu (Orange), Daniel Andor (Durran) și Robert Gyorodi (Universitatea Oradea).

Evenimentul s-a desfășurat atât fizic, în cadrul spațiului de coworking Oradea Tech Hub, cât și online. În prima parte a zilei au fost prezentate idei de afaceri din domeniile medtech, agritech, rețele sociale, publicitate, turism, securitate cibernetică, SaaS și smart city. Prânzul a oferit oportunitatea ideală pentru participanți să interacționeze între ei, împărtășind experiențe și cunoștințe. A fost de asemenea prilejul pentru o sesiune de mentorare și networking cu membrii juriului și invitații din comunitatea locală. Prezentările din cea de-a doua sesiune au fost din domenii precum resurse umane, IoT, mobilitate, securitate cibernetică și turism.

După deliberarea juriului, au fost anunțate cele 8 echipe selectate pentru faza de incubare, aceste echipe fiind premiate cu o sumă de 5000 euro/echipă, în scopul dezvoltării startup-ului.

Echipele selectate și premiate au fost:

  • Foni (Germania & Timișoara) - este o platformă de asistență medicală care oferă o tehnologie a recunoașterii vocale pentru a îmbunătăți performanța personalului medical.
  • Appraisers 24 (Oradea) - pune în legătură evaluatori imobiliari cu clienții care au nevoie de serviciile acestora.
  • My Journey (Oradea) - este o aplicație care face călătoriile mai ușoare și eficiente, având la bază interesele utilizatorului și timpul pe care acesta îl are la dispoziție, prin propunerea unei rutei optimizate care include punctele de interes.
  • Bluuk.io (Oradea) - internaționalizează vânătoarea recompenselor pentru erori software. Indiferent de limbajul de programare ales, companiile pot stabili programe de recompensare a erorilor, facilitând colaborările locale.
  • Rentime (Oradea) - un software pentru deținătorii de proprietăți care își pot integra toate listările pe o singură platformă, unde se vor putea conecta fără nicio problemă prin API la platforme terțe. Pot gestiona cu ușurință comunicarea cu clienții, pot adopta prețuri strategice și pot seta disponibilitatea proprietăților, în tot acest timp beneficiind de suport local 24/7 din partea Rentime.
  • Feat (Olanda) - constă într-un serviciu online care folosește algoritmi pentru a ghida muncitorii cu venit mic sau mediu spre locuri de muncă din industrii în plină dezvoltare, bazat pe abilitățile lor transferabile.
  • Bang (Oradea) - este un asistent de navigare și ghidare pentru biciclete care comunică informațiile folosind simțurile biciclistului.
  • Cautcurier.ro (Timișoara) - își propune să ofere informații în timp real pentru clienții companiilor de curierat, să digitalizeze și automatizeze managementul logistic al curierilor, precum și obținerea accesului la o cerere mai mare de aprovizionare.

Pe parcursul următoarelor 3 luni, în cadrul programului de incubare Bright Labs, se vor organiza activități de mentorare, diverse întâlniri de lucru și ateliere cu specialiști din domeniu.

Informațiile despre mentori pot fi găsite pe website-ul Make IT in Oradea. La finalul celor 3 luni de incubare, cele mai promițătoare startup-uri vor avea posibilitatea de a primi finanțare în scopul accelerării dezvoltării acestora.