„De multe ori domeniul legislativ e ultimul la care se gândește un antreprenor sau chiar cineva cu experiență în business, dar în același timp, este unul dintre cele mai importante. Și tocmai pentru că de multe ori este neglijat, ajunge să fie un obstacol și să creeze dificultăți celor care doresc să-și deschidă o firmă, să facă angajări sau celor care întâmpină probleme legate de protecția datelor. Iar cum nouă nu ne plac probleme, ci soluțiile, am venit în întâmpinare tuturor celor care au nevoie de informații bine documentate pe acest subiect și am lansat ABC-ul Juridic pe care oricine ar trebui să-l parcurgă măcar o dată”, afirmă Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

Cele 10 capitole ale cursului ABC-ul juridic îi ajută pe cei interesați de legislație și de mediul de business cu cele mai bune sfaturi și practici care să-i ajute să pună bazele cunoștințelor legislative și să poată aplica legea în avantajul afacerii lor. Temele cursului sunt:

  1. Cum să îți organizezi afacerea pe care vrei să o deschizi?
  2. Concepte importante atunci când porneşti o afacere
  3. La ce să fii atent atunci când îți angajezi primii oameni?
  4. Respectă legislația muncii
  5. Obligația de neconcurență și alte obligații speciale ce pot fi impuse salariaților
  6. Încetarea contractului de muncă din motive ce țin de persoana salariatului
  7. Protecția datelor cu caracter personal și GDPR. Câteva lucruri de reținut.
  8. Marketing direct
  9. Dreptul de retur al produselor comandate online
  10. Cele trei ținte care trebuie atinse în permanență de un antreprenor

Despre cursul de vânzări de pe BCR Școala de Business poți citi un rezumat realizat de Octavian Palade aici.

Cursul a fost dezvoltat împreună cu fondatorii Avocatnet.ro - website-ul care, de peste 16 ani, explică legislația pe înțelesul tuturor și ajută oamenii să găsească soluții la problemele lor juridice, economice sau de afaceri.

De la lansare, din februarie 2020, platforma BCR Școala de Business a ajuns la peste 16.000 de utilizatori, antreprenori, manageri, liber profesioniști, profesori și studenți care doresc să se pregătească pentru o aventură în lumea businessului.

BCR Școala de Business este o platformă online cu lecții și sfaturi practice de business pentru antreprenorii aflați la început de drum, dar și pentru cei experimentați, unde aceștia pot învăța cum să își completeze abilitățile native și simțul afacerilor cu cunoștințele necesare pentru a avea un business inteligent. Platforma cuprinde în prezent 6 cursuri, ce au în total 49 de capitole, 76 de materiale video și 65 de teste.