În perioada martie – mai, peste 25.600 de liceeni au urmat cursul online de educație financiară ABCdar bancar, utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Modulul educațional ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internațională LMS JA Inspire și le oferă elevilor un model de învățare asincron și autonom, prin exerciții interactive cu feedback imediat, materiale video, simulări și sugestii de documentare suplimentară.

Cele mai active licee participante la competiție sunt: Colegiul Economic Virgil Madgearu (București), Liceul Tehnologic Marmația (Sighetu-Marmației), Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești), Colegiul Național Mihai Viteazul (București) și Colegiul Național Avram Iancu (Ștei).

Cele cinci licee beneficiază de finanțări în valoare totală de 30.000 de lei pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare pentru facilitarea educației în școală sau la distanță.

Competiția este la a treia ediție și face parte din programul de educație financiară dezvoltat, începând cu anul 2010, de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Din 2018, modulul ABCdar bancar este la dispoziția liceelor participante la programul JA de educație financiară în versiune digitală interactivă.

Până acum, peste 55.000 de liceeni au participat online la cursurile de educație financiară și alți 50.800 de elevi de școală primară, gimnazială și liceu au urmat aceste cursuri în unitățile de învățământ.