Academia Changeneers este un program de practică dedicat studenților care vor să își dezvolte cariera pe zona de mobile development și vor să lucreze în cadrul unui proiect cu impact pentru comunitate.

Academia este un proiect realizat de Impact Hub Bucharest, cu ajutorul Samsung, și cu ajutorul Mobile Academy, un startup românesc care oferă cursuri de sprecializare pe zona de aplicații mobile. În cadrul proiectului, Mobile Academy va pune la dispoziție partea de cursuri de Android, mentorat și consultanță. În același timp, Samsung va oferi acces la Makerspace – pe tot parcursul practicii participanții au acces la echipamentele Samsung pentru a-și putea crea și dezvolta aplicațiile.

Programul de practică Academia Changeneers se adresează studenților de la Politehnică. Cursurile sunt gratuite, predarea fiind făcută de trainerii Mobile Academy. Totodată, studenții vor lucra direct cu reprezentații unui ONG, cu experți din domeniu și cu persoanele implicate într-o problemă socială pentru a construi o soluție tehnică ce rezolvă o problemă reală.

În programul de practică vor fi aleși 10 participanți. Înscrierile sunt deschise în perioada 26 februarie - 4 aprilie. Între 18 iunie și 1 iulie va avea loc etapa de cercetare și prototipare, urmând ca între 2 iulie și 18 august să se facă dezvoltarea propriu-zisă a aplicațiiilor.

Academia Changeneers - ce vei învăța

  • Vei învăța cum să gândești ca să rezolvi probleme grele
  • Vei învăța să dezvolți o aplicație mobilă de la 0 și să o lansezi
  • Vei învăța cum să oferi soluții bazate pe design thinking și înțelegerea nevoilor celor care utilizează tehnologia