Trei startup-uri cu fondatori români au trecut până acum prin acceleratorul din Coreea de Sud și au reușit să atragă clienți din zonă, la fel și o serie de noi investiții substanțiale de la fonduri de investiții internaționale.

În 2020, startup-ul Digitail, care dezvoltă soluții pentru cabinetele veterinare, fondat de o echipă de tineri români și dezvoltat în Barcelona, a fost acceptat în acceleratorul pus la dispoziție de guvernul Coreei de Sud, K-Startup Grand Challenge. La mijlocul lunii martie a acestui an, Digitail a primit 2,5 milioane de dolari investiție din partea byFounders și Gradient Ventures, fondul de AI al Google.

În 2019, românii de la TPS Engage au trecut prin acest accelerator și au reușit să atragă clienți din zonă, la fel ca și Eyeware, un startup cofondat în Elveția de românul Șerban Mogoș.

TPS Engage este un startup românesc care oferă o platformă digitală conectată la mii de ecrane digitale din întreaga lume unde companii de orice nivel sau persoane obișnuite pot achiziționa spațiu publicitar pe panourile stradale sau din clădiri pentru câteva ore sau 30 de zile.

K-Startup Grand Challenge e un accelerator creat de către guvernul Coreei de Sud pentru a atrage talente și companii pe piața locală. Acceleratorul de trei luni îi antrenează, îi pune în legătură cu firme locale și, pe termen lung, le permite să deschidă o punte pentru piața asiatică. Detalii pe larg despre programul de accelerare din Coreea de Sud puteți afla în acest material.

Sesiunea de înscrieri pentru K-Startup Grand Challenge a fost deschisă pe data de 15 aprilie, iar startup-urile pot aplica pentru un loc în cadrul programului de accelerare sud-coreean până pe data de 15 iunie. Rezultatele finale și echipele care vor fi acceptatee în cadrul sesiunii K-Startup Grand Challenge 2021 vor fi anunțate pe data de 13 iulie, iar programul de accelerare va demara la mijlocul lunii august.

În acest an, inițiatorii K-Startup Grand Challenge va primi 60 de echipe și antreprenori cărora le vor plăti toate cheltuielile asociate unui rezidențiat în Coreea de Sud vreme de 3 luni jumătate. Aceștia vor avea acces la spații de lucru, laboratoare de R&D pentru dezvoltarea soluțiilor, precum și acces la experți pentru sesiuni de mentorat și, cel mai important, o poartă de intrare pe piața asiatică.

Totodată, primele 10 echipe clasate vor primi granturi în valoare de 320.000 de dolari, echipa care va finaliza acceleratorul pe locul 1 primind încă 120.000 de dolari.

Pentru a aplica în cadrul K-Startup Grand Challenge, startup-urile trebuie să aibă o vechime de cel mult 7 ani și să fie interesate de extinderea în Coreea de Sud și în alte țări din Asia. Detalii despre înscrierea în sesiunea 2021 puteți afla aici.